Apie Lietuvos rinktinės priešininkus oficialus Lietuvos rinktinės tinklapis kalbėjosi su komandos vyriausiojo trenerio asistentu Kęstučiu Kemzūra, kuris stebėjo serbų ir prancūzų dvikovą Novi Sado mieste.

– Treneri, gal galėtumėte apibūdinti stipriąsias Prancūzijos rinktinės puses?

– Prancūzijos rinktinės žaidėjai labai šoklūs, greiti ir atletiški krepšininkai, be to labai universalūs. Daugelis krepšininkų gali žaisti įvairiose pozicijose. Komandoje yra žaidėjų gerai žaidžiančių vienas prieš vieną. Prancūzai atskirais rungtynių momentais gana aktyviai ir kibiai ginasi. Žaidimui vadovauja puikus įžaidėjas Tony Parkeris, nors kol kas čempionato metu neatrodė ypač gerai, tačiau visada yra pavojingas. Kitas įžaidėjas Antoine‘as Rigaudeau gal netoks greitas, bet nemažiau pavojingas.

– O trūkumus?

– Iki šiol prancūzai nedemonstravo galingo žaidimo. Komanda pelno nedaug taškų ir gana prastai pataiko iš toliau. Prancūzijos rinktinės aukštaūgiai yra kiek lėtoki. Komandinė gynyba taip pat iki šiol neblizgėjo. Bet taip buvo iki šiol.

– Kokių tikitės rungtynių?

– Prancūzijos rinktinė stengsis išardyti mūsų parengtą žaidimo planą, neutralizuoti mūsų lyderius, primesti savo žaidimo braižą. Bus svarbu neįsivelti į greitą žaidimą. Mes neturim tokių greitų žaidėjų kaip T.Parkeris, kurių Europoje yra vienetai.

Svarbiausia bus atsikovoti atšokusius kamuolius ir apsiginti nuo individualių prasiveržimų. Jei įmesim sau įprastus 80 taškų, tai mūsų šansai laimėti rungtynes gerokai padidės.

Lietuvos rinktinė Europos čempionato ketvirtfinalio rungtynes su Prancūzijos rinktine žais ketvirtadienį (09.22) 21:30 val. Rungtynes tiesiogiai transliuos TV3.