Pirmiausia rekomenduotume išbandyti ant ofsetinių kabliukų užvertus didesnius guminukus. Ofsetinį kabliuką su užvertu guminuku kabinkite tiesiai prie pavadėlio, papildomas svoris nereikalingas, nes stambesnės gumos ir taip sveria pakankamai, kad galėtumėte atlikti reikiamo atstumo metimus. Toks guminukas gali kristi, kad ir ant lelijos lapo, tuomet jį švelniai nutempkite į vandenį. Tuo momentu labai dažnai sulaukiama kibimo.

Jei tarp lelijų yra didesnių atviro vandens tarpų, verta išbandyti Lietuvoje ne itin populiarius, bet lydekų žūklėje labai efektyvius masalus – spinnerbaitus. Juos galima gana ilgai išlaikyti nedideliame plote, dažnai to ir tereikia, kad išprovokuotume lydekos smūgį.

Dar vienas masalas puikiai besiskinantis kelią per vandenžoles – tai vadinamasis kroatiškas kiaušinis. Tai plūdrus bumbulo formos masalas su stacionariai įtvirtintu kabliuku, kurio gylys nukreiptas aukštyn.

Beje, gaudant žolynuose reikia pasirinkti ir atitinkamus įrankius – galingesnį ir kietesnį kotą, storesnį valą. Tarp lelijų nebus galimybės lydekos ilgai varginti, į valtį ją teks lupti gana aštriai.