Gera naujiena ta, kad naudojant tinkamus produktus, pritaikius tinkamą gydymą ir apsišarvavus kantrybe, juos galima akivaizdžiai sumažinti, rašoma purewow.com.

Tepkite preparatais su alijošiumi

Šis gydomasis augalas natūralioje medicinoje naudojamas daugiau nei du tūkstančius metų ne vien malšinti saulės nudegimams. Alijošiuje yra saponinų, kuriuos sudaro antibakteriniai komponentai. Tiesiai ant dėmių, randų ar spuogų du kartus per dieną tepkite natūralų alijošiaus gelį – jis sumažins galimą aknės žalą.

Naudokite vitaminą C

Tai vienas iš veiksmingiausių odą skaistinančių produktų. Įsigykite buteliuką vitamino C serumo arba pasigaminkite tirpalą pačios – išmaišykite kelis šviežiai spaustų citrinos sulčių lašus vandenyje. Tepkite tirpalu randus ir su laiku jie išnyks. Tik atsargiai – netepkite ant atvirų žaizdų.

Mikroadatinė terapija

Kolagenas yra mūsų organizmo baltymas, kuri padeda gydyti žaizdas. Mikroadatinė terapija, kurios metu viršutiniai odos sluoksniai pažeidžiami šimtais mikroskopinių skylučių, skatina organizmą gaminti daugiau kolageno, o tai savo ruožtu pagreitina randų gijimą.

Kasdien tepkitės kremu nuo saulės

Visi tai žino, bet vis vien verta pakartoti: būtina kasdien teptis apsaugine priemone nuo saulės. Jei odą nuolat veiks saulė, dėmės nuo spuogų tik ryškės. Kad veidas nebūtų nusėtas rudomis dėmėmis, prieš makiažą būtinai pasitepkite veidą plataus spektro apsauginiu kremu nuo saulės.

Apsilankykite pas dermatologą

Dauguma randų išblanksta per du mėnesius, bet jei randas niekaip nedingsta, būtina apsilankyti pas dermatologą. Šiais laikais yra įvairiausių priemonių – nuo užpildų įdubusiam randui iki lazerių pigmentacijai mažinti – todėl tikrai nebūtina kankintis dėl veido nelygumų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)