Iki 29 eurų už bilietus mokėję festivalio dalyviai tikėjosi ant scenos išvysti mėgstamas 80-ųjų ir 90-ųjų žvaigždes, tačiau vietoje pasirodymų buvo priversti klausytis didžėjų leidžiamos muzikos, o šeštadienio naktį renginys nutrauktas policijos prašymo išsiskirstyti.

Renginio plakatas skelbė, kad festivalyje pasirodys net Verka Serduchka, tačiau ant scenos neva pasirodė akivaizdus apsišaukėlis, o tai paliudijo ir oficialiame Verkos Serduchkos feisbuko puslapyje atsiradęs pranešimas, kad atlikėjas Lietuvoje nerengė jokio pasirodymo.

Su DELFI susisiekė VšĮ „Nerk į muziką“ bei UAB „Čilus“ atstovai, kurie paaiškino, kas iš tiesų vyko praėjusį savaitgalį.

Aurimas Kazulėnas, Aurimas Viburys bei Valentinas Špakovas pranešė, kad jie nėra nepavykusio renginio organizatoriai ar organizatorių atstovai Lietuvoje.

Pranešime spaudai teigiama, kad VšĮ „Nerk į muziką“ bei UAB „Čilus“ atstovai tiesiog kreipėsi į tiesioginį renginio organizatorių latvius SIA „Sugar Media“ ir pasiūlė bendradarbiauti rengiant festivalį. Tiesa, bendradarbiavimas apsiėjo bilietų platinimo, ūkinės dalies koordinavimo, savanorių bei jų koordinavimo, VIP dalyvių maitinimo bei palapinių įgarsinimo, renginio logistikos tarpininkavimo bei papildomų atlikėjų pasirodymų organizavimo paslaugomis. Už pagrindinę programą VšĮ „Nerk į muziką“ bei UAB „Čilus“ nebuvo atsakingi.

Penktadienį renginys prasidėjo gerokai vėliau, nes oficialių renginio organizatorių teigimu – atvykti vėlavo atlikėjai.

„Turint omeny, jog organizatoriai nemoka lietuvių kalbos, mūsų darbuotojų buvo paprašyta užlaikyti susirinkusius žiūrovus. Siekiant nesukelti nereikalingų kalbų, kartu bendradarbiaujant su Zarasų rajono savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatore, suderinome atlikėjos Evelinos pasirodymą. Vis dar „vėluojant“ pagrindiniams atlikėjams teko groti mūsų suderintam DJ Valdui.

Atvykus pirmam atlikėjui, kuris neatitiko renginio programos ir skelbimuose nebuvo viešintas, kilo įtarimas dėl renginio organizatorių kompetencijos. Vėliau pasirodė ir kiti atlikėjai. Renginys įsibėgėjo, bet toli gražu neatitiko skelbtos informacijos atlikėjų atžvilgiu, žiūrovai ėmė piktintis, tačiau penktadienis baigėsi be didesnių incidentų ir konfliktų“, – teigiama pranešime spaudai.

Šeštadienį dėl apmokėjimo su „Sugar Media“ atstovu Anatolijumi Karetinu susitikti lietuvių įmonės atstovams susitikti nepavyko, nes vyras skundėsi laiko stygiumi.

Atėjus vakarui, situacija ir vėl pasikartojo, tad renginys vėlavo.

„Atlikėjų nebuvo, teko skubotai surasti vietinį muzikantą – Simą. Gitara sugrojus Simui, pagrindinių atlikėjų vis dar nebuvo matyti ir teko groti DJ Valdui. Žmonės pradėjo kelti konfliktines situacijas, reikalaudami pasiaiškinimo dėl programos neatitikimo iš mūsų, nors mes buvome atsakingi tik už ūkinę renginio dalį.

Labiausiai nukentėjo mūsų darbuotojas Valentinas Špakovas – apsaugos darbuotojai buvo priversti saugoti jį nuo žiūrovų pasipiktinimo bei susidorojimo. Kiek vėliau prie apsaugos prisijungė ir policija. Dar vėliau pasirodė tie patys atlikėjai, kurie buvo ir liepos 14 dieną.

Renginio eigoje pasirodė apsišaukėliai atlikėjai, kurie sukėlė dar didesnį žiūrovų nepasitenkinimą ir pasipiktinimą. Latvių organizatorius taip ir nebepasirodė.

Antrą kartą pasirodžius „Bad Boys Blue“, buvo skubiai išvežami visi atlikėjai. Iš rengnio vietos pasišalino ir organizatoriaus draugas, kuris teigė, jog vyksta atvežti kitų atlikėjų. Siekiant išvengti galimo susidorojimo, mūsų įmonės darbuotojams taip pat teko pasišalinti“, – rašoma pranešime spaudai.

Nepasirodžius atlikėjams, patys „Nerk į muziką“ bei „Čilus“ atstovai ėmė ieškoti latvių organizatorių.

„Radus organizatoriaus draugą (vadybininką) prie svečių namų „Vijuandra“, mūsų darbuotojas Valentinas iškvietė policijos pareigūnus, kad jie užfiksuotų įkalčius, nes vadybininkas atsisakė su mumis bendrauti ir pasislėpė minėtuose svečių namuose. Iš svečių namų išėjus organizatoriaus vaikams, jie su visais bilietais ir įrodymais nuskubėjo į automobilį.

Atvykus policijos pareigūnams, jie paėmė nurodytų asmenų kontaktinius duomenis, paprašė atidaryti automobilio bagažinę. Mūsų darbuotojui Valentui bandant susisiekti su pagrindiniu organizatoriumi, jam buvo pareikšta, jog atsiradus kokioms nors problemoms jo vaikams – su Valentu bus susidorota.

Neturėdami teisės sustabtydi ar konfiskuoti daiktų, policijos pareigūnai buvo priversti juos paleisti. Dabar mums belieka kreiptis į teismą“, – rašė atstovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)