Pasirodo, orgazminė meditacija (OM) yra užpatentuotas praktikos, kurią sugalvojo Nicole Daedone, pavadinimas, rašoma shape.com.

„Orgazminės meditacijos metu „glostytojas“ 15 minučių švelniai liečia „medituotojos“ klitorį. 15 minučių yra sąmoningai apgalvotas laiko tarpas – tiek laiko užtenka, kad kūnas ir protas įeitų į orgazmo būseną, be to, tai nelabai ilgai, todėl gali būti atliekama reguliariai (netgi kasdien)“, – sako ji.

Tikslas? Atsiduoti pojūčiams, nebūtinai patiriant patį orgazmą. Paprastai ši meditacija atliekama su partneriu, ne vienumoje, dabar netgi galima rasti specialių orgazmo meditacijos dirbtuvių, kur paslaugas teikia apmokyti „glostytojai“.

Įsigilinus į šią praktiką, atrodo, kad tai puikus būdas užtikrinti lyčių lygybę. J. Konner išsakė dar vieną šios praktikos privalumą. „Nuostabus orgazminės meditacijos privalumas yra tai, kad ji ne tik padeda žmonėms ištirti savo kūną, o poroms pajusti ryšį, bet ir gydo seksualines traumas.“

Įdomu, ar lėtas glostymas iš tiesų gali padėti moterims psichologiškai išgyti?

Pasak ekspertų, taip gali būti, bet ko gero tai nėra geriausias būdas gydyti psichologines traumas – dėl kelių skirtingų priežasčių.

„Kaip seksologė, dirbanti su poromis, kurios turi fizinio ryšio problemų, pastebiu, kad fiziniam ryšiui trukdo įvairūs veiksniai, įskaitant traumas, ankstesnes neigiamas seksualines patirtis, seksualinį skausmą, nesaugumą, baimes, drovumą ar tiesiog žinių stoką“, – sako psichologė ir seksologė Angie Gunn, kuri specializuojasi seksualinių traumų srityje.

Pasak jos, svarbiausias dalykas dirbant su trauma, yra išsiaiškinti jos tikrąją priežastį ir tai, kokios pagalbos reikėtų. Tai išsiaiškinus, gydymas būna veiksmingesnis. (Jūsų žiniai, tai didžiausia problema sekso srityje, apie kurią niekas nekalba.).

Yra kelios priežastys, kodėl A. Gunn nerekomenduoja orgazminės meditacijos savo klientėms.

„Paprastai aš nerekomenduoju orgazminės meditacijos daugumai savo klienčių, bet palaikau jų apsisprendimą, jei jos pačios atranda šią praktiką. Mano manymu, ji per daug apriboja lyčių vaidmenis (vyras glostytojas ir moteris medituotoja), apriboja veiksmus bei individualų kūrybingumą ir tarpusavio ryšį“, – sako ji.

Teisingi žodžiai. Kas, jeigu, tarkim, orgazminės meditacijos užsimano tos pačios lyties pora arba pora, kurioje neapibrėžti lyčių vaidmenys? Arba jei norite išbandyti kažką kito, nei vien 15 minučių glostymą? Tada tokia meditacija ko gero ne jums.

Bet tai nereiškia, kad negalite praktikuoti kažko panašaus. „Aš raginu savo pacientus ugdyti sąmoningumą ir praktikuoti tokią meditaciją, kuri tinka jiems, atitinka jų gyvenimo būdą, jų asmenybę, ir kūrybingai integruoti tai į savo seksualinį gyvenimą“, – sako A. Gunn.
Pasirodo, yra daugybė kitų būdų sąmoningai patirti seksualinius pojūčius ir be populiariosios orgazminės meditacijos, nepriklausomai nuo to, ar patyrėte seksualinę traumą, ar ne.

„Kai kurie klientai besiruošdami seksui užsiima joga arba daro kvėpavimo pratimus, mokosi derinti savo kvėpavimą ir judesius, – pažymi ji. – Dar viena klientė, su kuria dirbu, praktikuoja kūno skenavimą arba progresyvinį raumenų atpalaidavimą (galvoja apie kiekvieną kūno dalį, įkvepia į ją, giliai per ją kvėpuoja, įtempia ir atpalaiduoja kiekvieną raumenį) kaip būdą būti savo kūne, jaustis saugiai, atsiverti malonumui ir ryšiui.“

Dar vienas svarbus dalykas, kurį reikėtų pabrėžti. Orgazminė meditacija tikrai negali pakeisti kognityvinės elgesio terapijos ar sekso terapijos, ypač jei buvo patirta trauma, pažymi Ch. Lozano. Jei judviem su partneriu sunku užmegzti seksualinį ryšį, reikėtų kreiptis profesionalios pagalbos.

O jei jums smalsu, kas yra orgazminė meditacija ar panašios praktikos, ir jūs manote, kad jos gali padėti jums paįvairinti ir praturtinti seksualinį gyvenimą, tada ekspertai rekomenduoja jas išmėginti – galbūt jums patiks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)