Brakonierių pasigamintas įrankis, pagalys su kilpa, aplinkosaugininkų buvo pramintas „etnografiniu“. Tokiu barbarišku būdu vyriškiai gaudė lydekas per Rumšiškių miestelį, Kaišiadorių rajone, tekančiame Pravienos upelyje. Nors žūklės įrankis aplinkosaugininkus ir nustebino, brakonieriai pasirodė jau ne kartą matyti.

Buvęs vidaus reikalų sistemos darbuotojas, „etatinis“ Kauno marių brakonierius, sargu Liaudies buities muziejuje dirbantis vyriškis ir teistas lentpjūvės darbininkas – visa ši spalvinga kompanija į aplinkosaugininkų nagus įkliūna jau toli gražu ne pirmą kartą. Visai „išradingajai“ trijulei surašyti administracinio nusižengimo protokolai, o trečiojo lydekų gaudytojo tapatybė nustatinėjama.

Brakonierius gaudė lydekas neįprastu įrankiu

Aplinkosaugininkai įspėja visus, įsigudrinusius prasimanyti žuvies nelegaliais būdais, kad naujai įsigaliojęs Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksas žymiai sumažina galimybę išvengti atsakomybės už padarytus nusižengimus, nes protokolas gali būti surašomas per du metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos, o pažeidėjui vengiant atvykti, policija paskelbs jo paiešką. Kodekse taip pat numatyta galimybė protokolą surašyti pažeidėjui nedalyvaujant.