Tolimojo užmetimo meškerė už dugninę pavasarį yra pranašesnė dviem aspektais. Pirma, tinkamai subalansuota waggler yra kur kas jautresnė už dugninės viršūnėlę, nebent naudojame itin jautrų picker tipo meškerykotį. Antras dalykas dar svarbesnis – keičiant plūdinės meškerės sistemėles masalą žuvims galima pasiūlyti įvairiau ir patraukliau.

Jei kuojos maitinasi prie dugno, viskas paprasta. Imame jautrią waggler plūdę, ją subalansuojame taip, kad virš vandens kyšotų tik pati viršūnėlė, masalą ir kontrolinį svarelį guldome ant dugno, jaukiname ir gaudome.

Tačiau gaudant kuojas labai dažnai būna, kad žuvys pakyla nuo dugno ir ant jo gulinčio masalo nejudina. Tada ir atsiskleidžia visas tolimojo užmetimo meškerės pranašumas.

Tokiu atveju pirmiausia reikia išsiaiškinti, kokiame gylyje plaukioja ir maitinasi kuojos. Šiek tiek paeksperimentavę su gylio nustatymais tai išsiaiškinsite nesunkiai. Tuomet sistema sureguliuojama taip, kad visa svarelių masė skęstų tik iki nustatyto gylio, o ilgas pavadėlis su kabliuku ir ant jo užvertu masalu pasiekęs darbinį gylį imtų lėtai plevendamas sklęsti vandens storymėje. Taip pateiktą masalą kuojos dažnai griebia efektyviau ir aršiau.

Jei kuojos plaukioja pakilusios į vidurinius vandens sluoksnius, reikės ir kitos jaukinimo taktikos. Kietai suspausti jauko rutuliai čia netiks, nes greitai nusileis ant dugno ir neatliks savo darbo. Viena išeitis jaukinti perdrėkintu, košės pavidalo jauku. Toks jaukas suyra vos atsitrenkęs į vandens paviršių ir lėtai leidžiasi ant dugno. Tiesa, yra ir problema. Perdrėkintas jaukas vandenyje sukelia didelius debesis, kurie akimirksniu gali privilioti raudeles, aukšles, plakiukus ir kitą nepageidaujamą smulkmę.

Tad žymiai geresnė išeitis yra atsisakyti biraus jauko, imti laidynę ir ja į žūklės vietą siųsti kitokį jauką. Ir čia žvejai dar nėra sugalvoję nieko geriau už musės lervas. Tiesa, gyvos ir besiraitančios musės lervos taip pat akimirksniu atkreipia smulkmės dėmesį, tad prieš jaukinant jas reikėtų nuplikyti karštu vandeniu ar kitaip numarinti.

Ant kabliuko taip pat geriausia verti tas pačias musės lervas, vadinamuosius pinkus ar musės lervų kokonus.