22-ejų metų Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis per savo karjerą žaidė Tauragės „Tauro“, Gargždų „Bangos“, o paskutinį sezoną praleido Kauno „Stumbro“ gretose. Su šiuo Kauno klubu „Jonavos“ ekipa praėjusį sezoną smarkiai varžėsi dėl penktos vietos, kuri visgi atiteko kauniečiams.

„Priešprieša šiek tiek jausdavosi. Stengdavomės visada atimti iš jonaviškių taškų, nes tuo metu jie buvo artimiausi mūsų konkurentai dėl penktos vietos. Eidamas į aikštę, žinodavau, kad su jais lengva niekada nebus“, – praėjusį sezoną prisiminė K. Upstas.

Futbolininkas teigia, kad atvykęs į Jonavą greitai ir lengvai pritapo prie naujos komandos.

„Mane priėmė puikiai. Daugumą komandos draugų aš pažinojau, su pora žaidėjų esame pažįstami nuo vaikų futbolo laikų. Džiaugiuosi, kad čia yra sudarytos labai geros sąlygos sportuoti“, – sakė dešiniame krašte žaidžiantis saugas.

Debiutavęs draugiškose rungtynėse, K. Upstas savo pasirodymo A lygoje turėjo palaukti. Pirmą kartą į aikštę jis žengė ketvirto turo rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“. Antrame kėlinyje po keitimo pasirodęs saugas vos po trijų minučių įmušė debiutinį įvartį, o rungtynes „Jonava“ laimėjo 5:2 (2:0).

10 įvarčių savo sąskaitoje turintys jonaviškiai po penkių turų pagal šį skaičių lenkia visus likusius lygos klubus.

„Svarbiausia, kad įvarčius muša tikrai ne vienas ir ne du žaidėjai. Tai yra gerai, o varžovams tai turėtų būti didelis galvos skausmas. Pelnytas greitas įvartis man, žinoma, pridėjo daug pasitikėjimo“, – komandos puolimo potencialą įvertino futbolininkas.

Šiuo metu 6 taškus turinti „Jonava“ paskutiniame ture nusileido Vilniaus „Žalgiriui“, tačiau išliko trečioje turnyro lentelės vietoje. K. Upstas neabejoja, kad ekipa turi visus šansus išsaugoti šią poziciją.

„Labai gaila, kad pralaimėjome. Iš tokių rungtynių su „Žalgiriu“ norėjosi grįžti su taškais, o ne tuščiomis. Bet viskas praeityje, koncentruojamės kitoms rungtynėms. Jau parodėme, kad viskas yra įmanoma ir viskas priklauso tik nuo mūsų. Žaidėme su keliais praėjusių metų lyderiais ir niekuo jiems nenusileidome. Manau, galime ne tik išsaugoti trečią vietą, bet ir eiti į priekį. Daug dirbame treniruotėse, gerai, kad turime 22 žaidėjus, kurie gali vienas kitą pakeisti“, – kalbėjo „Jonavos“ žaidėjas.

Balandžio 12-ą dieną „Jonavos“ laukia dar vienas rimtas išbandymas – šiuo metu antroje vietoje žengiantis Klaipėdos „Atlantas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją