Bene pagrindinė žvejo profesionalo arsenalo sudėtinė dalis yra sėdėjimo dėžė. Užsienio komerciniuose tvenkiniuose jau būna įrengtos medinės platformos, bet sportininkai pasidaro savadarbes platformas, o tie, kurie neturi laiko meistrauti, įsigyja gamyklines. Trumpai tariant, gamta yra laukinė ir ne visada pavyksta atsisėsti ten, kur norisi.

Sėdėjimo kėdė yra skirta gaudyti tolimo užmetimo match, feeder ir, žinoma, štekeriu. Pagal savo asmeninius norus galima susikomplektuoti kone viską. Visos 6 kojos yra skirtos meškeriotojui prisijungti savo pagalbinius įrankius. Pačių sėdėjimo kėdžių pagrindinis skirtumas ir yra kojos diametras ir jos forma. Vienos kėdės turi kvadratines kojas, kitos apvalias, kurių diametras yra 25 arba 36 milimetrai.

Reikia nepamiršti, kokius papildomus priedus pirksite ir ar jie tiks jūsų turimai sėdėjimo kėdei. Kvadratinio laikiklio neuždėsite ant apvalaus, o 36 milimetrų neužmausite ant 25 milimetrų storio kojos. Vis dėlto, daugumos firmų priedai puikiai tinka vieni kitiems (turiu omenyje Browning, Sensas, Trabucco arba Daiwa).

Sėdėjimo kėdė

Dėmesį reikia atkreipti ne į korpusą, kuris pagamintas iš aliuminio ir vargu ar gali perskilti pusiau, kai atsisėsite, bet į visus užsukimus ir smulkias detales. Tai didelis pirkinys, už kurį teks sumokėti didelę sumą, todėl visi kojų užsukimai, stalčių spynelės ir kitos plastmasinės detalės turi būti pačios aukščiausios kokybės.

Antra, jums reikės priedų jūsų patogumui. Atvertę bet kokį žūklės prekių katalogą galite nustebinti, kad jame nerandate vieno ar kito daikto. Taip yra todėl kai kurios firmos visiškai neorientuotos į sėdėjmo kėdžių gamybą, o tik papildo katalogo asortimentą, įdėję sėdėjimo kėdę, kelis štekerio laikiklius, šoninį stalą ir papildomų stalčių paruoštoms sistemoms.

Tas, kas gyvai nėra matęs sėdėjimo kėdžių, gali apsirikti pirkdamas tokį pirkinį. Svarbiausia atkreipti dėmesį į sėdėjimo kėdžių kokybę – visos smulkios detalės tvirtos ir patikimos.

Daugiau informacijos apie tokią žūklę galite rasti Lietuvos sportinės žūklės klubo „Pyla“ tinklalapyje.