Naminei karamelei pagaminti reikės:
200 g 30 % riebumo grietinės;
180 g cukraus;
3 šaukštų medaus;
Sezamo ir saulėgrąžų sėklų.
Gaminimo eiga:
Grietinę su cukrumi ir medumi ant mažos ugnies kaitinti apie 30 minučių.
Nuolat maišyti medine mentele, kad neprisviltų.
Nukelti puodą nuo kaitlentės, kai tampa šviesiai rudos spalvos.
Karamelę supilti į platų indą, išklotą kepimo popieriumi.
Kai masė pravėsta, suberti ant jos sėklas ir gerai prispausti pakočiojant.
Kitas būdas – tiesiai iš puodo karštą karamelę pilti ant sėklų į mažas formeles.
Atsargiai! Karamelė labai karšta ir kibi!
Visiškai atšalus karamelei pjaustyti peiliu, pavilgytu vandenyje.
Skanaus!
Daigintos mintys
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (3)