Naminei karamelei pagaminti reikės:

200 g 30 % riebumo grietinės;
180 g cukraus;
3 šaukštų medaus;
Sezamo ir saulėgrąžų sėklų.

Gaminimo eiga:

Grietinę su cukrumi ir medumi ant mažos ugnies kaitinti apie 30 minučių.
Nuolat maišyti medine mentele, kad neprisviltų.

Nukelti puodą nuo kaitlentės, kai tampa šviesiai rudos spalvos.

Karamelę supilti į platų indą, išklotą kepimo popieriumi.

Kai masė pravėsta, suberti ant jos sėklas ir gerai prispausti pakočiojant.

Kitas būdas – tiesiai iš puodo karštą karamelę pilti ant sėklų į mažas formeles.

Atsargiai! Karamelė labai karšta ir kibi!

Visiškai atšalus karamelei pjaustyti peiliu, pavilgytu vandenyje.

Skanaus!