3000 JAV dolerių – penkias tokio dydžio stipendijas „Shimano” šiemet paskirs aukštesniųjų kursų studentams, kremtantiems mokslus biologijos, žuvininkystės, gyvūnijos ar gamtinių išteklių srityse. Beje, į stipendijas gali pretenduoti tik tie studentai, kurie patys žvejoja, nes „Shimano” tikisi, kad stipendijas gavę jaunuoliai savo mokslus suderins su žiniomis apie žūklę ir žūklės įrankius, o tai padės sukurti naujų geresnių produktų viso pasaulio meškeriotojams.

Tikimės, kad mūsų stipendijų programa leis išugdyti daugiau specialistų, kurie atneš daug naudos ne tik žūklės pramonei, bet ir gamtosaugai. Turime suprasti, kad šie dalykai nėra nesusiję.
Philas Morlockas

„Shimano” teigia, kad per pastaruosius 20 metų žūklės reikmenų rinkoje mažėja profesionalų, kurie išmanytų žuvų biologiją ir suvoktų, kad mėgėjų žvejybos ateitis priklauso nuo gamtos išteklių tausojimo.

„Tikimės, kad mūsų stipendijų programa leis išugdyti daugiau specialistų, kurie atneš daug naudos ne tik žūklės pramonei, bet ir gamtosaugai. Turime suprasti, kad šie dalykai nėra nesusiję. Mūsų kompanijai tokie specialistai labai reikalingi, todėl šiems studentams suteiksime visas galimybes karjeros startui”, – teigė „Shimano” viceprezidentas santykiams su vyriausybinėmis organizacijomis Philas Morlockas.