„Aš pamačiau internete, kaip žmonės nufotografuoja ant namie esančio stiklinio stalo savo kates, ir man tos nuotraukos pasirodė labai įdomios. Man pasidarė įdomu, kaip ta katė atrodo iš apačios, kaip jos užlenkia letenėles, kai guli. Prieš tai net nebuvau atkreipęs dėmesio“, – apie idėjos ištakas pasakoja fotografas.

Netrukus jis tapo vienu pirmųjų fotografų pasaulyje, pradėjusių kokybiškai įamžinti gyvūnus iš apačios.

Nors tokiu rakursu fotografuotų gyvūnų yra matęs ir anksčiau, Andrius tikina, kad jo fotografijos skiriasi nuo matytų.

„Principas kaip ir tas pats. Aš labiausiai išskirčiau juodą foną, kokybišką apšvietimą, gražias kates, sutvarkytas nuotraukas“, – savo kūrybos išskirtinumus vardija fotografas.

Fotografija Andrius susidomėjo būdamas 14-os metų.

„Mane labai domino fotoaparatai. Mano tėtis turėjo fotoaparatą ir neleido man juo naudotis. Žinot, vaikams būna toks keistas dalykas – jeigu neleidžia, tai labai nori pabandyti. Kai jo nebūdavo namie, aš pasiimdavau jo fotoaparatą ir iš devinto aukšto bandydavau fotografuoti. Nuo to laiko aš domėjausi fotoaparatais ir galiausiai, po dešimties metų, esu sukūręs tai, ką esu sukūręs“, – pasakoja Andrius.

Įdomiomis nuotraukomis susidomėjo ir Andriaus darbų su katėmis knygą išleido viena Vokietijos leidykla. Katės fotografą lydi nuo vaikystės.

„Visada augau su kate, man buvo įdomu savo katę fotografuoti, jos akys buvo labai didelės. Netgi stengiausi nufotografuoti jos akį iš arti, išbandžiau makrofotografiją. Jos akis, rainelė, iš ko ji susideda – viskas buvo labai įdomu. Aš labai mėgstu kates, moku su jomis elgtis“, – tikina fotografas.

Šiuo metu Andriaus namuose gyvena triušis, nes katės laikyti jis negali dėl išsivysčiusios alergijos šiems keturkojams. Todėl triušis Morkus tapo Andriaus fotografijų objektu. Užlipti ant storo stiklo fotografuotis Andriui pavyko prikalbinti ir arklius.

Pasigrožėti neįprastomis gyvūnų fotografijomis galite laidos „Mūsų gyvūnai“ reportaže.