N. Stephenas, kuriam, beje, priklauso didžiausio Didžiosios Britanijos šerio rekordas, siūlo didelę sumą pinigų tam, kas grąžins jam žūklės įrankius. Už 10 tūkst. svarų nuostolius žvejui svarbiau tai, kad jis neteko daiktų, kurie kelia daug sentimentų.

„Atlygio siūlymas yra paskutinė priemonė, kurios noriu imtis. Bet jei yra bent mažiausia tikimybė, kad atgausiu savo žūklės įrankius arba kad bus nustatyti vagys, tai daryti verta”, – žurnalui „Anglers Mail” aiškino apvogtas meškeriotojas. Jis sielojasi ir dėl to, kad vertingų savo įrankių nebuvo apdraudęs.

Aš netekau įrankių, sukauptų per visą gyvenimą. Tarp jų buvo ir tokių dalykų, dėl kurių man ypač skauda, pavyzdžiui, mano senelio gamintos meškerės.
Neill Stephen

„Šie vagys nepaisė nieko. Jie pasinaudojo hidrauliniais įrankiais ir sunkiojo plieno duris tiesiog išvertė su visa siena. Aš netekau įrankių, sukauptų per visą gyvenimą. Tarp jų buvo ir tokių dalykų, dėl kurių man ypač skauda, pavyzdžiui, mano senelio gamintos meškerės”, – pasakojo N. Stephenas.

Apvogtas meškeriotojas iš viso neteko didelės kolekcijos plūdinės, muselinės, karpinės įrangos. Tarp pavogtų daigtų ir tokios retenybės kaip vintažiniai kompanijų „Richard Walker MkIVs” ar „Sealey and Skotty” kotai.