Pastatymo autorius, Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorius Aurimas Pintulis džiaugėsi, kad šiuolaikiniams gimnazistams nesvetimas romantiškas požiūris į amžinas žmogiškąsias vertybes, tokias kaip meilė, pasitikėjimas, ištikimybė.

„Kai šiandien mes esame skurdoki žodžių minčiai išreikšti, kai mieliau bendraujame virtualioje erdvėje ir neretai trumpiniais, būtent per teatrą, per meną norisi priminti iškalbos galimybes. Tad neatsitiktinai pasitelkta klasikinė komedija su puikia retorika, minties dėstymu, subtiliu humoru. Tai, kas buvo aktualu V. Šekspyrui – gyva ir šiandien“, – kalbėjo A. Pintulis.

Renginio metu Šiaulių universiteto gimnazijos direktorius Juvitas Giniotis linkėjo abiturientams visokeriopos sėkmės, džiaugėsi naujai atrastais talentais. ŠU gimnazijos abiturientus sveikino LR Seimo nario Stasio Tumėno patarėjas Nerijus Brazauskas bei Šiaulių universiteto Mokslo ir meno prorektorė prof. dr. Ingrida Šaulienė. Svečiai buvo nustebinti gimnazistų kūrybingumu ir darbštumu, tuo, kad ruošdamiesi brandos egzaminams atrado laiko spektaklio ir koncerto repeticijoms.

Abiturientams muzikinius sveikinimus dovanojo Šiaulių universiteto gimnazijos meno kolektyvai: choras „Poco“, roko grupė „Ekstra“ (vadovai Rasa ir Kęstutis Stoškai), šokių grupė „Šokantys gimnazistai“ (vadovė Vita Adomėnaitė-Butnorienė). Gimnazijos trečiokai linkėjo vyresniesiems draugams naudingai ir smagiai praleisti likusias mokyklines dienas ir dovanojo pusatestačius, o patys abiturientai, dėkodami tėvams, mokytojams prisipažino, kad palikti savo gimnaziją jiems bus be galo sunku.

Norite papasakoti, kaip šimtadienis buvo švenčiamas Jūsų mokykloje? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Šimtadienis“.