Blynai, žagarėliai, spurgos, šiupiniai ir troškiniai – sotūs ir riebūs Užgavėnių valgiai, žiemai iš kiemo varyti!

Spurgoms reikės (apie 15 – 17 vnt.):

60 g cukraus,
300 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
150 ml kefyro,
2 šaukštų lydyto sviesto,
1 kiaušinio,
druskos,
aliejaus kepti.

Sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
Lengvai išplakame kiaušinį, pilame kefyrą, lydytą sviestą. Išmaišome ir supilame į sausą mišinį.

Suminkome tešlą, kurią iškočiojame į 5 - 7 mm storio lakštą. Išspaudžiame norimo dydžio apskritimus, viduryje padarome skylutę.
Kepame gerai įkaitintame aliejuje, vartydami, kad abi pusės gražiai pagelstų.

Sudedame ant popierinės servetėlės.
Pabarstome cukraus pudra.
Skanaus ir lai nugali pavasaris!

Žydrūnė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)