Reikės:

  • 1 kg vėgėlės
  • 2 šaukštų sviesto
  • 0,5 stiklinės miltų
  • 1 stiklinės sauso balto vyno
  • 1 stiklinės džiovintų baravykų
  • 1 svogūno galvutės
  • 1 agurko
  • saujos petražolių
  • druskos, pipirų pagal skonį

Daržovių sultiniui:

  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 1 petražolės šaknies

Išdarinėtą vėgėlę supjaustykite gabalais, pabarstykite druska ir pipirais. Palikite pasimarinuoti pusę valandos.

Per tą laiką iš nurodytų daržovių išvirkite sultinį.

Džiovintus baravykus išmirkykite ir išvirkite. Nusunkite ir apkepinkite svieste kartu su smulkintais svogūnais, pabaigoje suberkite susmulkintą agurką ir dar pakepinkite.

Pasimarinavusią vėgėlę apvoliokite miltuose ir apkepkite iš visų pusių svieste. Tada dėkite į puodą, užpilkite daržovių sultiniu, baltu vynu, suberkite paruoštus grybus ir troškinkite, kol žuvis bus gatava.