Dalyvavau viename rinkodaros tyrime, kur reikėjo pagal kvitus pildyti, ką už kiek perkame Lietuvoje, tad tikrai iki cento žinojau, kiek pinigų išleidžiu per mėnesį.

Po apsipirkimo Lenkijoje pačiai buvo smalsu, ar pavyko sutaupyti, nes vis tiek pirkdavome kai ką Lietuvos parduotuvėse – daržoves, vaistus, dovanas, prekes pramogoms. Po grįžimo iš Lenkijos, pradėjau rinkti kvitus, kiek išleidžiu Lietuvoje.

Sulaukus tos dienos, kai baigėsi lenkiškos prekės, buvo praėję jau 5 mėn. – surinkau visus lietuviškus čekius, pridėjau 250 eurų, kuriuos išleidome Lenkijoje, padalinau iš penkių ir suskaičiavau, kad sutaupiau apie 70 eurų per mėnesį. Tai buvo švenčių laikotarpis – Kalėdos, Nauji metai – todėl ir dovanoms teko nemaža pinigų dalis. Jei ne šventės, taupymo vidurkis būtų turbūt didesnis, bet žiūrėkim į faktus – 70 eurų.

Kvitų iš Lenkijos nebeturiu, nors pasitikrinimui juos rinkau pati (ir jie jau išblukę), kadangi netikėjau kalbomis, kad ten pigiau. Norėjau žinoti, ar tikrai verta.

Iš tiesų, nėra viskas taip jau pigu, mes prieš važiuodami žiūrime, kokios akcijos, nes internete yra laikraštukai ir jau prieš savaitę žinai, kada bus kokioje parduotuvėje kokia kaina. Tarkim, švieži vištienos ketvirčiai – po 0,84 euro už kilogramą, aukščiausios rūšies miltai – 0,32 euro.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Esate vykę apsipirkti į Lenkiją? Pasidalykite savo patirtimi! Ar pastebėjote kainų skirtumus, ką pirkote, ar pavyko sutaupyti? O gal atvirkščiai – išleidote daugiau, nei tikėjotės? Jūsų minčių lauksime el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Lenkija“.