Miuziklas apie makabriškai paslaptingą ir švelniai šėtonišką Adamsų šeimą sukurtas pagal Marshallo Brickmano ir Ricko Elice'o to paties pavadinimo knygą. Muziką ir eilių tekstus jam parašė Amerikos teatro „Drama Desk“ apdovanojimo laureatas Andrew Lippa.

Pirmąjį miuziklo spektaklį pastatė keturiskart „Tony“ prizą laimėjęs režisierius Jerry Zaksas, choreografas Sergio Trujillo, „Olivier“ prizo laimėtojai dailininkai Phelim McDermont ir Julian Crouch. Premjera įvyko Niujorke, Brodvėjuje 2010 m. birželio 8 dieną.

Spektaklio sėkmė lėmė naujus miuziklo pastatymus Europoje – 2012 m. Švedijoje, vėliau – Suomijoje, Italijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Anglijoje. Apsukęs ratą, miuziklas naujomis spalvomis sušvito Čikagoje 2015 metais.

Miuziklo veikėjų charakteristikos perimtos iš Charles Addams nupieštų amerikiečių šeimos personažų, suteikus jiems gausybę vampyriškai makabriškų elgsenos ir išvaizdos detalių. Ši smagi šeimos parodija sulaukė komiksų, animacinių ir pilnametražio kino versijų, tačiau muzikinę sceną atrado tik 2010 metais.

Ir štai miuziklas atkeliavo į Lietuvą, kur jį Kauno valstybinio muzikinio teatro scenoje realizuoja nemaža statytojų komanda: pastatymo meno vadovas Kęstutis Jakštas, pastatymo muzikinis vadovas Julius Geniušas, režisierė Viktorija Streiča, dirigentas Ričardas Šumila. Scenografiją ir vaizdo projekcijas kuria Gintaras Makarevičius, kostiumų ir grimo dailininkė Kotryna Daujotaitė.

Intrigų daug: net trys skirtingos Adamsų šeimos sudėtys, konkursas Pūgžlio Adamso vaidmeniui, kuriame pirmąsias pozicijas užėmė skirtingo amžiaus jaunuoliai, aktorės ir dainininkės Viktorijos Streičos režisūrinis debiutas. Ir dar vienas debiutas – jaunosios kartos dirigentas R. Šumila, šiam pastatymui paruošęs teatro orkestrą ir dainininkus, su Kauno muzikiniu teatru dirba pirmą kartą.

Miuziklas "Adamsų šeimynėlė"

Miuzikle vaidmenis paruošė nemažas būrys dainininkų, tarp jų ir įvairių kartų teatro solistai, vokalo studijas tebetęsiantys studentai ir platų pripažinimą pelnę atlikėjai aktoriai Giedrius Arbačiauskas ir Neringa Nekrašiūtė, taip pat Karina Krysko, Martynas Kavaliauskas.

O kur dar fantastiškas grimas, kuris priverčia ne tik persikūnyti, bet tiesiog pavirsti tikrais Adamsais. Bus ir „Daiktas“ – personažas ir kino filme kėlęs nuostabą, ir daugybė kitokių triukų.

„Adamsų šeimos“ istorijos esmė – kiekvienų tėvų košmaras, kai duktė, net jei ji paskutinė Tamsos karalystės princesė Trečiadienė Adams, užauga ir įsimyli – o siaube, mielą, protingą jaunuolį iš respektabilios, gerbiamos šeimos.

Jaunuolis makabriškų mylimosios tėvų nėra nė karto sutikęs, nei akyse regėjęs. Ir tarsi to nebūtų gana, Trečiadienė patiki savo paslaptį tėvui ir maldauja nieko nesakyti motinai. Gomesas Adamsas patenka į situaciją, kokios dar iki šiol nebuvo – saugoti paslaptį nuo savo žmonos Mirtišės.

Kas įvyks, kai visa Adamsų šeima vieną lemtingą vakarą susirinks Trečiadienės organizuojamame „normaliame“ susitikime su mylimuoju ir jo tėvais?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)