Aš klausiu savęs: kaip pakeisti pasaulį, požiūrį į vaikus, kuriems taip reikia dėmesio, meilės ir rūpesčio. Ir atsakymą randu tik savyje: aš taip myliu savo vaikus… Ir ta meilė po įvykių Kėdainiuose dar labiau sustiprėjo. Turiu dar keturis sveikus vaikus, už kuriuos dėkoju kiekvieną dieną Dievui!

Niekada neteisiu žmonių, nes pagalvoju, kad yra visokių situacijų gyvenime: žmogus gali tapti neprognozuojamu, žiauriu, elgtis gyvuliškai. Bet nesuvokiu, kaip galima taip elgtis su savo vaiku. Kas priverčia žmogų skriausti dalelę savęs?

Nemanau, kad įmanoma paveikti žmonių žiaurumą ašaromis ir graudžiais pasakojimais, bet noriu pasakyti Monikai, kad aš žinau, kaip tu jautiesi.

Iš pradžių tu pradėsi savęs klausti, kodėl taip atsitiko, kas privertė tave taip pasielgti, kodėl nebėra tavo vaiko šalia tavęs. Paskui pradėsi save kaltinti ir tas jausmas grauš tave iš vidaus taip, kad kartais atrodys, kad nebenori gyventi ir kentėti to skausmo. Galų gale ateis suvokimas, kas atsitiko: tu niekada nepamatysi savo vaiko, jo šypsenos ir akių, kurios ieško tavęs, neišgirsi tariamo pačio nuostabiausio žodžio „mama“ iš savo vaiko lupų. Tavęs niekada neapkabins švelnios sūnelio rankos ir niekada nebeplaks tave mylinti širdelė!

Galbūt aš ir klystu, gal nieko panašaus tu nepajausi, bet vienas dalykas lydės tave iki pat paskutinės gyvenimo akimirkos: tavo vaiko praradimas, ta žiauri tuštuma, neapsakoma ir neaprašoma… Tai labai sunki našta, su kuria laikui bėgant susitaikai, bet niekada to nepamiršti!

Tu gavai pačią didžiausią bausmę, kokia tik gali būti: praradai sąžinę, jautrumą ir meilę savo sūneliui, o to po to ir jį patį!

Po savo sūnaus laidotuvių nebuvau išliejusi nė vienos ašaros, galvojau, kad gyvenimas mane užgrūdino ir niekas daugiau negalės manęs sugraudinti. Klydau… Verkiau dėl berniuko, kai mano 8 metų dukrytė su ašaromis akyse pasakė, kad ji būdama 4 metų taip pat nemokėjo skaičiuoti…

Apsikabinkit savo vaikus, mylėkit juos ir suvokit, kad jie taip pat yra asmenybės, ieškančios vietos gyvenime. Ir tik nuo mūsų priklauso, ar kada nors pasaulis galės būti geresnis!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (369)