Paklaustas, kaip atlikėjas tapo pranešėju, J. Didžiulis pasakojo, kad tai buvo ne kas kita, o eksperimentas.

„Vienas draugas sakė: mes tave žinome kaip muzikantą, bet žinome, kad turi ir tam tikras kompetencijas ir gerų žinių, kurias reikia skleisti. Būtų dar įdomiau, jei sugebėtum tą padaryti su muzika!

Po to supratau, kad galiu naudoti muziką tam, kad manipuliuočiau erdve. Jei noriu perduoti romantišką žinią, galiu panaudoti tokią muziką. Jei noriu pykčio – galiu vėlgi pakeisti muziką. Per dvejus, trejus metus, kalbėdamas su įvairiomis įmonėmis supratau, kaip išgauti tokį komedijos, šmaikštumo ir muzikos kokteilį.“

Atlikėjo manymu, žmonės labiausiai bijo būti tiesiog žmonėmis ir megzti šiltą ryšį. „Supratau, kad vienas iš tų dalykų, kurių mes sau neleidžiame, tai būti žmonėmis ir megzti žmogišką ryšį. Supratau, kad žaisdamas su muzika aš galiu paveikti žmonių realybes ir tai tapo mano hobiu, kuris suteikia daug malonumo“, – DELFI konferencijoje pasakojo J. Didžiulis.

Apie artėjantį seminarą paklaustas Jurgis atskleidė, kad siekia įtraukti ir išjudinti žiūrovą: „Jei leistume tik profesionalams mus linksminti ir rodyti, kaip geriausiai daryti dalykus, tai tada reiktų duoti tik porno aktoriams pasimylėti, nes jie tai išmano geriausiai.“

J. Didžiulis siekia į seminarą patraukti žingeidžius ir atvirus žmones.
„Vieno žmogaus mėšlas yra kito žmogaus trąšos. Priklauso, ar protas yra pasiruošęs priimti. Jei protas pasiruošęs, tai gali turėti labai didelį poveikį. Šios prezentacijos nedarau „plačiai Lietuvai“. Darau ją žmonėms, kurie jaučia, kad gali kažko naujo išmokti ir gauti įkvėpimo.

Daugiau apie tai bei apie visuomeninę alchemiją, festivalį „Burning Man“ bei kitus dalykus žiūrėkite DELFI konferencijoje.


Po pokalbio J. Didžiulis taip pat surengė ir nuotaikingą pasirodymą DELFI redakcijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)