„Aš jaučiuosi teisus ta prasme, kadangi mūsų institucijai yra keliami labai aukšti reikalavimai, juos keliame ir vadovybei šios institucijos, ir tiesiog nežinau, apie ką eitų kalba kol kas, todėl jaučiuosi teisus. Galiu tik pakartoti, kad jeigu įvyks kažkoks nušalinimas ir tarnybinio nusižengimo tyrimas, aš bendradarbiausiu, sieksiu, kad būtų civilizuotai, greitai, objektyviai ir efektyviai atliktas tas patikrinimas, ir kai bus rezultatai, aš išsakysiu savo nuomonę ir komentuosiu“, - BNS pirmadienį ryte sakė D. Bradauskas.

Jis pirmadienį po ligos grįžo į darbą ir tikina iš Finansų ministerijos kol kas negavęs informacijos, kuo yra įtariamas.

„Neturiu jokios informacijos, kol kas dirbu įprastai savo darbą“, - tikino VMI vadovas.

Jis taip pat nekomentavo jokių galimų nusižengimo versijų, tikindamas, kad nenori spėlioti.

D. Bradauskas sakė kol kas nesulaukęs finansų ministro kvietimo susitikti: „Aš, kaip suprantu, finansų ministras turėtų mane, jeigu aš būsiu reikalingas, kažkaip išsikviesti. Kol kas nesu gavęs nei pakvietimo, nei nieko“.

Anot VMI vadovo, kuris nuo praėjusio trečiadienio turėjo nedarbingumo pažymėjimą, jis „dar norėtų sirgti“.

„Dar norėčiau sirgti, bet kadangi žiniasklaidoje daug prisiskaičiau. Nedarbingumo lapelis, pasitikslinau ligoninėje, uždarytas penktadienį, aš esu darbe“, - sakė D. Bradauskas.

Finansų miniterija pranešė, kad D. Bradauskui pirmadienį pateikti klausimai dėl informacijos, susijusios su Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) raštu, kurio pagrindu pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas.

„Valstybinė mokesčių inspekcija yra viena svarbiausių institucijų Lietuvoje. Pagrindinis jos tikslas – užtikrinti, kad verslas ir gyventojai sąžiningai mokėtų mokesčius. Reikalaudami sąžiningumo ir skaidrumo iš kitų, patys turime būti pavyzdžiu. Gyvename teisinėje valstybėje, todėl atliekame tyrimą, kuriuo privalėsime arba patvirtinti, arba paneigti abejones kilusias dėl pono D. Bradausko veiklos“, – sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Jis pridūrė, kad vieno asmens veiklos tyrimas neturi būti siejamas su VMI veikla – institucija toliau sklandžiai dirba, jai laikinai paskirtas vadovauti VMI viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas, kadangi tyrimo laikotarpiui D. Bradauskas nušalintas nuo pareigų.

Anot Finansų ministerijos, STT pateikė informaciją dėl D. Bradausko galimo tam tikrų verslo grupių protegavimo, naudojimosi tarnybine padėtimi tam tikriems verslo subjektams teikiant neviešą informaciją apie kitus verslo subjektus bei fizinius asmenis, su tam tikrų verslo grupių atstovais aptariant VMI ir teisėsaugos institucijų atliekamas tyrimus jų atžvilgiu bei konkrečius veiksmus tam tikrų verslo subjektų naudai.

Finansų ministerijos komisija tirs D. Bradausko galimai padarytą tarnybinį nusižengimą, turintį korupcinį pobūdį.

D. Bradauskas turės galimybę per 5 darbo dienas atsakyti į komisijos klausimus, vėliau komisija įvertins visą turimą informaciją ir pateiks išvadą finansų ministrui, kuris priims sprendimą.

STT informaciją gavusi Finansų ministerija praėjusį trečiadienį pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl galimo D. Bradausko tarnybinio nusižengimo. Nuo trečiadienio jį laikinai pareigose pakeitė jo pavaduotojas Vygantas Ivanauskas.

VMI vadovu D. Bradauskas paskirtas 2015 metais.

D. Bradauskas yra socialdemokratų eksparlamentaro Broniaus Bradausko sūnus. Pastarasis portalui delfi.lt teigė, kad STT raštas Finansų ministerijai gali būti susijęs su konfliktu tarp vienas didžiausių Lietuvoje verslo grupių valdančios bendrovės „Vilniaus prekyba“ akcininkų Mindaugo Marcinkevičiaus ir Nerijaus Numavičiaus.

Socialdemokratų vadovas, Seimo narys Algirdas Butkevičius ketvirtadienį pareiškė, kad su D. Bradausku gali siekti susidoroti interesų grupės. Anot vadovaujama inspekcija pernai iš įvairių asmenų išieškojo apie 220 mln. eurų ir priskaičiavo 480 mln. eurų papildomų mokesčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)