Kartais net nepastebime, kad kiekvienais metais jiems teikiame vis tas pačias dovanas. Specialistai siūlo pasinaudoti keliais patarimais, kurie padės šiemet išrinkti šį tą originalesnio, sakoma pranešime spaudai.

„Kalėdos – tai ypatinga šventė, per kurią norime artimuosius apipilti dėmesiu ir dovanomis. Visgi renkant dovaną svarbiausia ne vaikytis madų, o atidžiau pažvelgti į žmogų, kuriam dovana skirta. Visuomet suspėsite padovanoti ką nors įprasto ir nuobodaus, tačiau artimąjį daug labiau pradžiuginsite atsikratę stereotipų ir sukūrę jam tikrą staigmeną“, – teigia dovanų platinimo bendrovės „Gera dovana” marketingo vadovė Oksana Rokaševič ir pateikia tris patarimus, kaip renkant kalėdines dovanas surasti originalų sprendimą ir išvengti stereotipų.

Prisiminkite senai pamirštus pomėgius. Savo seneliams ar tėvams dažniausiai renkame praktiškas dovanas. Žinoma, jiems malonus jau vien pats dėmesys, tačiau įteikę originalumu išsiskiriančią dovaną tikrai sulauksite dar nuoširdesnės padėkos.

Visada pravartu atsigręžti į savo senelių ir tėvų jaunystę. Ką jie tuomet veikė? Kokie buvo jų pomėgiai? Galbūt jūsų senelis yra labai kūrybingas žmogus, kadaise mėgęs tapyti. Tokiu atveju jį tikrai labiau pralinksmins ne kojinės, o pakvietimas į tapybos pamoką ar meno parodą. Atradote motociklu keliaujančios močiutės nuotrauką? Pradžiuginkite ją skrydžiu oro balionu ar ekstremaliu pasivažinėjimu sportiniu automobiliu.

Pamirškite vyriškas ir moteriškas dovanas. Viena didžiausių klaidų, daroma renkant dovanas savo artimiesiems, yra apsiribojimas stereotipiškai moteriškomis arba vyriškomis dovanomis. Juk jūsų brolis nebūtinai domisi sportu, tad bilietai į krepšinio varžybas tokiu atveju jam suteiktų mažai džiaugsmo. O štai seserį, ieškančią naujų patirčių ir visą laisvą laiką leidžiančią sporto klube, tokia staigmena galbūt kaip tik pradžiugintų.

Geriausia dovana – kartu praleistas laikas. Turite draugą ar šeimos narį, kuris vis atšaukia jūsų susitikimus, mat turi daug darbo ir niekaip negali nuo jo pabėgti? Puikiausia dovana jam – laisvalaikis kartu. Pakvieskite šį brangų žmogų kartu praleisti vakarą teatre, išvykite slidinėti ar apsilankykite SPA. Tai bus kur kas vertingesnė ir didesnę išliekamąją vertę turinti dovana nei dar vienas puodelis ar aksesuaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)