Esu baigusi Lietuvos edukologijos universitetą prieš keletą metų. Šiuo metu baiginėju magistro studijas. Mano pedagoginio darbo patirtis – 4 m. Dirbdama vyresnio amžiaus kolegių kolektyve, matau pakankamai graudžią situaciją.

Kompetentingos auklėtojos, turinčios vyr. auklėtojų, metodininkių ar net eksperčių kvalifikacijas, bei daugiau nei 20 metų darbo patirtį, uždirba vos keliomis dešimtimis didesnį atlyginimą nei aš.

Tokia darbo perspektyva manęs kaip jauno specialisto nežavi. Pedagoginis darbas reikalauja daug pasiruošimo bei pastangų. Dirbdamas su vaikais pedagogas turi būti įvairiapusiškas – išmanyti vaiko raidos ypatumus, kurti vaiko poreikius atitinkančią ugdymosi aplinką, taikyti skirtingus ugdymo būdus ir pan. tokiu būdu užtikrindamas kryptingą ugdymosi procesą.

Kartu privalu paminėti ir bendravimą bei bendradarbiavimą su ugdytinių tėvais. Šiais laikais ugdytinių tėvai pakankamai turtingi. Be to, dažnas tėvas ar mama neįvertina ikimokyklinių metų svarbos. Todėl atsakomybė už vaiko ugdymąsi neretai permetama ant pedagogo pečių...

Norėčiau pabrėžti tai, kad asmenį, pasirinkusį nelengvą pedagoginį kelią, kaip tik vertėtų skatinti, o ne demotyvuoti žemu atlyginimu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – ar Jums sudėtinga šiuo metu Lietuvoje rasti darbą, kokių atlyginimo pasiūlymų paprastai sulaukiate? Ką patartumėte ieškantiems darbo? Kviečiame mintimis pasidalyti ir darbdavius – ar Jums paprasta rasti kvalifikuotą darbuotoją, su kokiomis bėdomis susiduriate ieškodami naujo darbuotojo? Rašykite el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbas“.