Na, o kai kas tiesiog kuria “taisykles” – rašo knygas, kaip būti laimingiems, priversti kažką Jus pamilti arba numirti sveikam. O kažkas bando pritaikyti jas realiame gyvenime...

”Ką man daryti, kad priversčiau vaikiną, su kuriuo susitikinėju, stipriai mane pamilti? Prašau, patarkite, kaip padaryti, kad jis eitų dėl manęs iš proto. Aš skaičiau knygą "Taisyklės", kurioje patariama abejingai žiūrėti į vaikiną, nesusitikinėti su juo per daug dažnai ir leisti jam suprasti, kad jis nėra vienintelis ir svarbiausias. Ar tai teisingas elgesio būdas?”

Deją, tačiau jūs negalite "priversti" žmogaus jausti tai, ką jūs jaučiate jam. Be abejo, galima elgtis taip, kad pažadintumėte vyro pradinius troškimus, ir jūs galite kurstyti aistros liepsnas savo išvaizda ir savo veiksmais. Jums gali net pasisekti trumpam įtikinti ką nors, kad esate vienintelė jam skirta. Bet, nepaisant visų šių dalykų, manipuliuoti kito žmogaus jausmais visada yra labai bloga mintis.

Norite žinoti, ar galite ką nors "priversti" jus įsimylėti? Taip, vyrus yra labai lengva sužavėti. Bet susižavėjimas yra trumpalaikis ir nepatikimas. Iš pradžių daugelis pastangų gali neblogai atsipirkti. Tačiau nėra jokių garantijų, kadangi net karščiausias susižavėjimas yra tik kibirkštis, įkvepiantis impulsas. Šį impulsą galima skatinti, ir gundymai užima svarbiausią vietą potencialių partnerių viliojime. Tačiau nebandykite to naudoti meilės skatinimui. Tai ne kokia nors moralinė koncepcija.

Egzistuoja keletas labai praktiškų priežasčių, kodėl neverta bandyti sustiprinti prisirišimą ir atsidavimą tokiu elgesiu. Tiksliau sakant, tai yra labai nepatikimas metodas pasiekti ilgalaikę sėkmę tarpusavio santykiuose.

Ilgai trunkanti meilė yra pagrįsta nuoširdžiu artimumu. Pagrindinės artimumo sudedamosios dalys yra abipusis atsidavimas ir prisirišimas, kurie atsiranda iš bendros patirties, įgytos per tam tikrą laiko tarpą. Esmė yra ta, kad artimumui reikia bendrumo, o tai reiškia, kad atsidavimas ir prisirišimas turi išsivystyti iki panašaus lygio abiem partneriams. Kai kurie žmonės suvokia savo jausmus greičiau, nei kiti, bet apskritai susidomėjimas ir artimumas turėtų augti paraleliai.

Jei jausmai nesivysto paraleliai, vienas iš partnerių visada jaučiasi "žemesniojo" padėtyje, nelygiavertis, nesaugus ir sunerimęs. Dauguma tarpusavio santykių prasideda ir baigiasi tokia gaida, kai vienas iš partnerių labiau atsidavęs ir prisirišęs nei kitas. Taip prasideda atitolimas, kai vienas iš partnerių paskęsta artimumo iliuzijose ir pamiršta tikrovę. O kai kurie žmonės išsiugdo emocinį įprotį užmegzti nesubalansuotus tarpusavio santykius, o po to stengiasi juos išlyginti, naudodamiesi įvairiomis gudrybėmis. Iš to ir atsiranda manipuliavimo strategijų populiarumas.

Jeigu jus domina tai, kaip vyrai ir moterys gali pasiekti patikimus, malonius sielai tarpusavio santykius, neteikite pirmenybės susižavėjimo skatinimo metodams. Vietoj to, pasiekus pradinį susižavėjimo lygį, palikite santykių vystymąsi natūraliai eigai. Jei tolimesnių pasimatymų metu abipusiai jausmai negilėja, supraskite tai kaip užuominą, kad pasaulis yra jums paruošęs kažką kito. Ir galų gale, venkite tokio bendravimo, kuriame jūs daug labiau domitės partneriu, nei jis jumis, arba atvirkščiai. Šis kelias veda tiesiai pas skyrybų advokatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją