„Vieno garso istorija“ yra kūrinys, susidedantis iš parodos, atidarymo performanso, radijo vaidinimo įrašo bei parodinės erdvės akustinių matavimų procedūros. Parodoje „eksponuojamas“ tik vienas garsas, kuris prieš porą metų buvo įrašytas menininko virtuvėje, esančioje daugiabučio namo pirmajame aukšte. Iki pat namo renovacijos tiek virtuvėje, tiek visame bute per šildymo sezoną iš rūsio sklisdavo tylus, tačiau pakankamai įkyrus ~370 hercų (apytiksliai atitinkantis natą Fa ♯) garsas. Šis garsas tapo priežastimi, dėl kurios 1980–aisiais išsiskyrė menininko tėvai.

"Vieno garso istorija"

Atidarymo performansą surengs A. Bumšteinas ir Gailė Griciūtė, radijo vaidinime girdimi aktorių Sauliaus Čiučelio ir Ingos Mikutavičiūtės balsai. O Vytautas Lapinskas (UAB „Tyrimų laboratorija“) atliks patalpos akustinius matavimus. Žodžiu, tikrai nebus nuobodu.

A. Bumšteinas – garso menininkas, kompozitorius, instaliacijų, radijo meno bei sceninių kūrinių autorius. Nuo 2000–ųjų pradžios jis aktyviai dalyvauja tarptautiniuose šiuolaikinės muzikos festivaliuose, parodose, teatro festivaliuose ir įvairiuose tarpdisciplininio pobūdžio projektuose.

Projektų erdvė "Sodų 4"

A. Bumšteino muzika yra leidžiama įvairiose leidyklose (iš viso išleista apie 20 albumų). Kelerius pastaruosius metus menininkas daug bendradarbiauja su užsienio radijo stotimis (Deutschland Radio Kultur, Australian Broadcasting Corporation, Polskie Radio ir kt). 2013 metais kompozicija „Epiloghi. Six Ways of Saying Zangtumbtumb“ buvo apdovanota Euroradio prizu „Palma Ars Acustica“ kaip geriausias metų radiofoninis kūrinys, o 2017 metais A. Bumšteinas yra pakviestas kaip DAAD Berliner Künstlerprogram stipendiatas. „Vieno garso istorija“ yra ketvirtoji Bumšteino autorinė paroda, tačiau pirmoji Vilniaus meno erdvėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)