Jeigu žinosite pagrindines 2016 metų rudens ir žiemos sezono tendencijas, bus kur kas lengviau išsirinkti apdarus pagrindiniams metų vakarėliui ir garantuos jums iš kojų verčiantį efektą. Štai penkios aktualiausios tendencijos, kurios pasitarnaus jums per iškilmes ir šventinius vakarėlius.

Blizgučiai

Žaižaruojantys blizgučiai, karoliukai ir žvyneliai ant vakarinių suknelių – tai ne šių ir net ne praėjusių metų atradimas. Ši tendencija jau išsikovojusi teisę į statusą „klasika“. Nepaisant to, kiekvieną naują sezoną viso pasaulio moterys turi paisyti naujų žaidimo taisyklių.
Jeigu norėsite vakarėliui pasipuošti suknele su blizgučiais, nepamirškite priderinti prie jos efektingo ir ne mažiau blizgančio papuošalo plaukams. Vis dėlto, čia ir vertėtų sustoti. Ant podiumo blizgučiai atrodo stulbinančiai efektingai, tačiau realiame gyvenime moterį gali paversti disko rutuliu.

Toms, kurios dėl įgimto kuklumo nėra pasiruošusios puoštis blizgučiais nuo galvos iki kojų, siūlome alternatyvą: blizgančius aksesuarus. Jūs galite apsivilkti mažą juodą suknelę „baby doll“ stiliaus apdarus ar septintojo dešimtmečio dvasia alsuojantį komplektą – žodžiu, kažką paprasto – ir gautą įvaizdį papildyti blizgančia delninuke ar tokiais pat bateliais. Beje, be blizgančių aukštakulnių naujametiniam vakarėliui taip pat siūlomi lakoniški zomšos ir lakuotos odos laiveliai, puošti kaspinais.

Aksomas

Ne taip seniai aksomas buvo laikomas kone archaizmu, o dabar jį dievina visi mados gigantai, pradedant Tomu Fordu ir baigiant Victoria Beckham. Suknelės arba kombinezonai iš minkšto aksomo – idealus variantas vakarėliui, nes kažin ar pavyks rasti „turtingesnį“ ir labiau karališką, tačiau vis dar lakonišką, įvaizdį.

Nėriniai, siuvinėjimai ir kiti vakarinės klasikos elementai jau seniai visiems nusibodo. Todėl rinkitės aksomą ir nepasigailėsite. O bet kokį jo ansamblį užbaigti galima stambia devintojo dešimtmečio stiliaus bižuterija arba išskirtiniais juvelyrikos dirbiniais. Kalbant apie aksesuarus, čia viskas aišku: odiniai arba zomšiniai neutralios spalvos bateliai bus kaip tik tas, ko reikia.

Apatinių stilius

Naktiniai marškiniai ir pižamos jau seniai atlieka ne vien namams ar miegui skirtos aprangos funkciją. Apatiniai apdarai – tai kokteiliams ir kitoms iškilmėms skirta apranga, ir šiuo faktu jau nieko nebenustebinsi. Žinoma, išėjusi iš namų paprastais naktiniais atrodysite keistai, o tam ryžtis bus sunku net ir pačiai ekstravagantiškiausiai damai.

Taigi, šią mados tendenciją įgyvendinti derėtų labai atsargiai. Idealus variantas – satino ar atlaso suknelė ant plonyčių petnešėlių, protingai parinktas apatinis trikotažas ir subtilūs kūno ar rausvos spalvos aksesuarai.

Liureksas

Ramus ir kilnus metalo blizgesys, liureksas, siuvinėjimas su blizgesio efektu – praktika rodo, kad netgi devintojo dešimtmečio stilius gali atrodyti pakankamai nekaltai ir elegantiškai. Priimta, kad formuojant vakarinį komplektą negali būti absoliučiai jokių draudimų!
Iš liurekso ar metalizuoto audinio siūtos suknelės tokios elegantiškos, kad jas be ypatingo sunkumo galima derinti su kitais žaižaruojančiais garderobo elementais: bateliais, delninėmis, papuošalais ar plaukų aksesuarais. Vienintelis tabu – nevertėtų visų aukščiau išvardintų dalykų užsidėti ant savęs vienu metu. Rizikuotumėte idealų apdarą paversti maskarado kostiumu.

Smokingas

Vyrišką kostiumą pasirodymams vakarėliuose į madą atvedė dar Yves Saint Laurentas praėjusio amžiaus septintajame ir aštuntajame dešimtmečiais. Smokingas ir šiandien laikomas negęstančia klasika, tačiau visai neseniai šis garderobo elementas iš esmės pasikeitė.

Prieš kelis sezonus Rafas Simonsas, tada dirbęs „Dior“ mados namuose, ant podiumo pademonstravo smokingą-suknelę, kuri akimirksniu išpopuliarėjo tarp tokių žvaigždžių kaip Emma Watsoin ir Jennifer Lawrence. Maža juoda suknelė, akivaizdžiai primenanti vyrišką smokingą, būtent taip ir niekaip kitaip atrodo idealus variantas vakarėliui XXI amžiaus merginai.

O nešioti ją reikia su lakoniškais ir pabrėžtinai agresyviais aksesuarais: juodais aukštakulniais iš lakuotos odos ir tokia pačia delninuke.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)