„Aš tokio amžiaus, kad manęs šitie dalykai negąsdina“, – sakė 63 metų amžiaus vyras.

Vis dėlto noru palikti šių pareigų jis irgi nedega ir teigia sau didelių priekaištų neturįs.

„Jeigu atsiras tokių galimybių, aš neprieštarausiu, kol manimi pasitiki ir duoda galimybę man dirbti, aš dirbu, kaip ir visuose kituose ankstesniuose darbuose, kuriuose visą gyvenimą sąžiningai dirbau.

Aš galvoju, gėdos nepadariau, nes aš pradėjau nuo 23 m. įmonės vadovu dirbti įvairiose ne pačiose geriausiose tuo metu įmonėse, (...) neturiu sau, asmeniškai, didelių pretenzijų, norėčiau, aišku, kad būtų dar geriau. Įmonei palinkėčiau irgi tuo pačiu, jeigu kažkas atsirastų geresnis, gabesnis, jaunesnis, čia nieko bloga, tai yra normalus procesas, ir nė vienas vadovas nėra amžinas.“

R. Masiulio kandidatūrą į ministrus jis vadino „viena geriausių kandidatūrų šiai ministerijai iš visų ministerijų“.

„Aš negaliu kažko vertinti, bet aš poną Masiulį pažįstu, kadangi kai jis buvo „Klaipėdos naftos“ generaliniu direktoriumi mes daug bendradarbiavome. Labai korektiškas, profesionalus, santūrus, puikus žmogus, tas, kuris blaiviai mąstantis, išmintingas, džiaugiuosi, jeigu taps ministru“, – komplimentus bėrė S. Dailydka.

Tuo tarpu prezidentės Dalios Grybauskaitės per jos metinį pranešimą išsakytą kritiką, kad „Lietuvos geležinkeliai“ tapo valstybe valstybėje, jis iš pradžių sakė nekomentuosiąs, tačiau vėliau jam ši frazė priminė sovietmetį.

Jis taip pat neigė socialdemokratų įtaką šiai akcinei bendrovei.

„Aš nematau tarp mūsų, tarp vadovų, kad čia yra socialdemokratų ūsnė (lizdas. – ELTA), mes visi kol kas priklausome vienai partijai – „Lietuvos geležinkelių“. Jeigu galima ją pavadinti ir dėl jos nuoširdžiai visi dirbame, o kas liečia Prezidentę, man būtų nekorektiška komentuoti, bet mes esame tokie savarankiški, stiprūs, tai yra tarybinių laikų posakis, man girdėtas iš tų laikų „valstybė valstybėje“, kada jie turėjo darželius, ligonines, tokia buvo teisybė kažkada, kad jie buvo pakankamai savarankiški. Bet „Lietuvos geležinkeliai“ nebuvo „valstybė valstybėje“, – į praeitį nusikėlė S. Dailydka.

Savo lūkesčių dėl „Lietuvos geležinkelių“ ir „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimo kandidatas į susisiekimo ministrus Rokas Masiulis po susitikimo su Prezidente nekomentavo.

Su prezidente jis teigia bendrais bruožais kalbėjęs apie energetikos sektoriui keliamus reikalavimus.

„Aptarėme sektorių, bendrais bruožais kalbėjome, kokie yra svarbiausi reikalavimai šiam sektoriui keliami – skaidrumas, efektyvumas, valstybinio turto valdymas ir strateginiai projektai“, – sakė R. Masiulis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)