Septintajame Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos ture susitiko pirmojo ketverto ekipos. Šeštadienį abejos rungtynės vyko sostinėje, tad Vilniaus rankinio sirgaliai galėjo pasimėgauti tikru gero rankinio savaitgaliu.

Nugalėjo čempionų patirtis

Namuose žaidęs HC „Vilnius“ bandė pasipriešinti Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rankininkams, tačiau net žaisdama išvykoje čempionės titulą ginanti dzūkų ekipa demonstravo kovingą žaidimą. Alytiškiai, vilniečius nugalėję rezultatu 32:30 (15:15) ir toliau lieka nepralaimėję.

Vilniečių ekipą gelbėjo rezultatyvus Andriaus Kliorės žaidimas – jis įmetė 11 įvarčių, 6 pelnė Petras Raupėnas, po 5 pridėjo Karolis Antonovičius ir Martynas Lapinskas (3 iš 7 m).

Alytaus komandą į pergalę vedė stabiliai rungtyniaujantys Aurelijus Sabonis (8 įvarčiai), po 7 įmetė Gintautas Adamkevičius (3 iš 7 m) ir Žygimantas Micevičius.

Tadas Padolskis (HC „Vilnius“): „Manau, buvo labai gražios rungtynės žiūrovams. Džiaugiamės, kad komanda kovojo, tačiau pabaigoje pritrūko patirties, kaip dažniausiai būna kovojant su Alytaus komanda. Kažkur mes paskubėjome, o jie sužaidė ramiau ir tai lėmė skirtumą.“

Žygimantas Micevičius („Varsa-Stronglasas“): „Sunkios varžybos, kaip ir laukėme, ruošėmės. Rungtynių metu traumas patyrė „Vilniaus“ žaidėjai, nežinia, kaip būtų pasibaigusios rungtynės su jais aikštelėje. Bet čia yra sportas. Varžovai turi gerą, lygiavertį suoliuką, todėl tikrai buvo sunku.“

„Šviesa“ įveikė „Ūlą“

Jau paaiškėjus pirmojo susitikimo rezultatui, į aikštelę žengė VHC „Šviesos“ ir Varėnos „Ūlos“ rankininkai. Artėjant rungtynėms pergalė buvo prognozuojama sostinės ekipai.

Savų sirgalių džiaugsmui „Šviesa“ prognozes įgyvendino ir nutraukė Varėnos ekipos pergalių seriją. Vilniečiai dzūkus įveikė rezultatu 32:26 (14:11).

„Šviesos“ gretose 9 kartus (3 iš 7 m) pasižymėjo Karolis Antanavičius, 8 – Valdas Drabavičius, po 4 – Tadas Rasakevičius ir Laurynas Pacevičius.

„Ūlai“ 9 įvarčius (1 iš 7 m) pelnė Kęstutis Ikasala, 8 (2 iš 7 m) – Laurynas Petrušis, 4 (1 iš 7 m) – Gediminas Barysas.

Valdas Drabavičius (VHC „Šviesa“): „Treneris gal buvo nepatenkintas mūsų pasiruošimu, nes treniruotėse buvo mažai žmonių, daugelis sirgo. Varėną mes užpuolame, bet nesugebame apsiginti, jų maži ir landūs žaidėjai. Nesusitvarkėme ir su metimais nuo šešių metrų linijos, praleidome daug metimų. Prieš rungtynes akcentavome gynybą ir greitą puolimą. Manau, kad vienintelis pliusas – pergalė. Mums jos labai reikėjo.“

Laurynas Petrušis
(„Ūla“ ): „Prieš varžybas buvo akcentuota gynyba. Svarbiausia buvo apsiginti. Įmetėme laisvus metimus, normaliai apsigynėm, bet pritrūko sėkmės.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją