Mantas Kuklys

Gimė: 1987 m. birželio 10 d., Šiauliuose.
Amžius: 29 metai
Pozicija: Saugas
Statistika rinktinėje: 19 rungtynių
Klubas: Vilniaus „Žalgiris“
Ankstesni klubai: FC „Šiauliai“, KV „Turnhout“ (Belgija), Prahos „Bohemians“ (Čekija).

2016 metų statistika

Rinktinėje: 9 rungtynės (601 min., 2 rezultatyvūs perdavimai);
Klube: Vilniaus „Žalgiris“ (Lietuva) - 35 rungtynės, 7 įvarčiai, 13 rezultatyvių perdavimų.

Gimtajame Šiaulių miesto klube 19-os metų debiutavęs M. Kuklys greitai tapo vienu komandos lyderių ir ekipos simbolių. Talentingas saugas dėl savo sugebėjimų atlikti standartines situacijas, tolimus smūgius ir perdavimus net buvo pramintas „Šiaulių Beckhamu“.

Nuo 2011-ųjų futbolininkas paskui mylimąją, žolės riedulininkę Dovilę išvyko į Belgiją, kur pusantrų metų žaidė antrajame šalies divizione. Visgi kukli komanda M. Kukliui netapo tramplinu į platesnius futbolo vandenis. Jis grįžo į Lietuvą bei prisijungė prie ambicingos „Žalgirio“ ekipos, kurioje tapo pergalių sinonimu ir aistruolių numylėtiniu.

Su Vilniaus komanda jis pradėjo skinti trofėjus ir tęsia šią seriją iki šiol. Kartu su Egidijumi Vaitkūnu ir Armantu Vitkausku jis yra vienintelis, kuris vis dar žaidžia „Žalgiryje“ ir keturis kartus iš eilės tapo šalies čempionu bei penkiskart laimėjo šalies taurę. Prizų galėjo būti ir daugiau, jei ne pusmetis, kuomet M. Kuklys išvykęs į Čekiją.

„Manyje teka žaliai baltas kraujas. Taip pat dar vis turiu ambiciją kartu su „Žalgiriu“ patekti į Europos turnyrų grupių etapą. Todėl norėjau likti Vilniuje ir pasistengti šią svajonę paversti realybe“, – prieš šį sezoną kalbėjo saugas.

Pats sėkmingiausias žaidėjui buvo 2013 m. sezonas, kai jis įmušė 12 įvarčių ir atliko net 13 rezultatyvių perdavimų, o geriausio Lietuvoje žaidžiančio futbolininko rinkimuose nusileido tik Nerijui Valskiui.

Šiemet abu futbolininkai yra pastovūs Lietuvos rinktinės nariai – vieni iš savo komandų lyderių šalies čempionate, tad abu pretenduoja ir į geriausio šalies futbolininko titulą. Nacionalinėje komandoje M. Kuklys šiemet sužaidė visas 9 rungtynes – tokį stabilumą išlaikė tik dar trys žaidėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)