Maloniausia miškais vaikščioti šviesiu paros metu, tačiau žiemą, kai šviesus metas labai trumpas, tokių galimybių nėra. Be to, iškritęs sniegas savotiškai apšviečia net ir tamsiausius keliukus, kuriuose nesunku orientuotis be apšvietimo.

Kelionės pradžia – Igno Šimulionio ir Apolinaro Juozo Povilaičio gatvių sankryža, šalia kurios susikerta ir keli gražūs Karoliniškių kraštovaizdžio draustinio pėsčiųjų takai. Einant jais tiek palei draustinį, tiek per jį galima nueiti į bet kurią Karoliniškių ar Lazdynų vietą, galima nusileisti į Žvėryną (Latvių ir Blindžių g. sankryžą) arba keliauti link T. Narbuto gatvės ir per pušimis, ąžuolais apaugusį ozą pasukti suplanuota kryptimi.

Perėjus T. Narbuto gatvę toje vietoje, kur miesto architektai kažkada braižė viaduką, turėjusį sujungti I. Šimulionio ir Ąžuolyno gatves, reikia pasukti į dešinę žemiau esančių garažų link. Tą reikia padaryti taip, kad ką tik baigti statyti ir jau, panašu, kai kurie apgyvendinti „Veikmės“ „Miško namai“ Sugiharos g. 7 liktų kairėje.

Draustinio vidury palikti garažai atrodo klaikiai. Daug metalinių dėžučių – nebenaudojamos, kai kurios išplėštos, kai kurios – išvežtos palikus visą „gėrį“, įskaitant senas padangas ir kitokį laužą. Neįtikėtina, tačiau apleista garažų teritorija apšviesta miesto šviestuvais.

Viršuliškių gatve ėjau taip, kad „Nutrūkusi styga“, Saltoniškių kapinės liko kairėje, o SOS vaikų kaimas – dešinėje. Šios gatvės atkarpą buvo planuota išasfaltuoti ir tą norėta padaryti privačių statytojų rankomis, tačiau iki šiol keli šimtai metrų gatvės primena poligono trasą, o ne miesto kraujagyslę.

Tarp SOS vaikų kaimo ir Ozo vidurinės mokyklos apleistas pastatas dar kartą įrodo, kiek daug mieste yra neišnaudotų vietų. Išėjus į Siesikų gatvę įveikta daugiau nei pusė maršruto. Taip pat baigiasi miškas. Kito kelio kirsti Ukmergės gatvę nėra. Nuo šios vietos kelionę galima tęsti per Šeškinės ozą, kuriuo galima nueiti iki Baltupių arba reikia eiti per „Akropolio“ aikštelę ir per mišką jau sutvarkytais trinkelių laiptais nusileisti iki „Ozo“ prekybos centro, kur išsikviečiau „Uberį“ ir grįžau atgal (3,66 erai).

Atstumas – 5 km, laikas – 53 min., vidutinis greitis – 5.6 km/val., sudeginta kalorijų – 492 kcal (matuota „Suunto“ laikrodžiu).

Jausmas – nuostabus, pakvėpuota grynu oru ir atsipūsta nuo darbų.

Nauja ciklo „Kitokie pasivaikščiojimai“ dalis – kiekvieną savaitę DELFI Piliečio rubrikoje. Ankstesnę ciklo dalį galite perskaityti čia.

Norite papasakoti apie jūsų mėgiamas kitų neatrastas Vilniaus ar visos Lietuvos vietas? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt!