Pynimas – tai jo įdomus bei naudingas hobis. Vyras pasakoja, kad kadaise, dar ganant pievose gyvulius, jis matydavo, kaip seni žmonės eina iš miško parsinešti rykštelių.

Kadangi teko dirbti pas kitus žmones, matydavo ir visą krepšelių pynimo procesą: nuo ko pradėti, kaip sutvirtinti rykštes, kad stabiliai laikytųsi. Paklausus, kaip pats išmokote pinti, Juozas teigia: „Nereikia čia jokių mokslų, imi ir pini“.

Šiuo metu Juozas gyvena „Senjorų Eldorado“ namuose, Šilutės rajone, kur jis gali ir toliau užsiimti sau mėgstama veikla. Juozas pasakoja, kad per gyvenimą teko nudirbti nemažai darbų – ir suvirintoju dirbti, ir traktorius bei kombainus vairuoti, ir į kitas šalis su jais važiuoti. „Per tuos darbus ne visada likdavo laiko užsiimti savo pomėgiu‘“ – teigia pašnekovas.

Senatvėje jis vėl gali užsiimti tuo, kas labiausiai patinka.

Vyras ir žodžio kišenėje neieško, moka šmaikštų žodį ištarti, su lūpine armonikėle pagroti ar linksmą dainelę padainuoti. Tai talentas, kuriuo verta didžiuotis!

Norite papasakoti apie talentingą artimą žmogų, draugą ar savo talentą? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Talentas“!