Parduotuvėje „Bershka“ DELFI skaitytoja kelnes įsigijo už 24,99 euro.

„Namie atkreipiau dėmesį į etiketę, ant kurios užklijuotas lipdukas su kaina. Atidžiau pažiūrėjus matosi, kad pradinė prekės kaina – mažesnė“, – sakė ji.

Nulupusi lietuviškos kainos lipduką, ji pamatė, kad originalioje angliškoje etiketėje nurodyta kaina – 19,99 euro.

„Kodėl Europai skirtas prekes Lietuvoje pardavinėja brangiau? Ar mes esam kitokie?“, – rašė moteris nurodžiusi, kad dėl tokio kainų skirtumo jai apmaudu.

Kaip DELFI ne pirmą kartą nurodė „Aprangos“ grupės, kuriai priklauso ir „Bershkos“ parduotuvės, komunikacijos vadybininkė Milda Januškevičienė, kainos užsienyje ir Lietuvoje gali skirtis.

„Atskirus mažmeninių kainų skirtumus skirtingose šalyse dažniausiai lemia pirkimo kaina, pridėtinės vertės ar kiti mokesčių dydžiai, prekių kainų grupavimo ar apvalinimo skirtumai, taikomi franšizės mokesčiai, specifiniai logistikos kaštai. Prekių kainos yra skaičiuojamos kiekvieno prekių gavimo ar kiekvieno naujo sezono metu“, – nurodė M. Januškevičienė.

DELFI primena, kad kainų skirtumu Lietuvoje ir užsienyje skaitytojai piktinasi ne pirmą kartą – praėjusią savaitę portalas sulaukė pasipiktinimo dėl vienos prekės kainų skirtumo Lietuvoje, Lenkijoje ir Vokietijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (422)