Nesėkmę prezidento rinkimuose patyrusios demokratų iškeltos kandidatės palaidinė buvo tokios pat violetinės spalvos kaip ir švarko atlapai. Jos sutuoktinis, buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas, prisiderino prie žmonos dėvėdamas violetinės spalvos kaklaraištį.

Ne vienas internautas, išvydęs violetinės spalvos detales, suskubo interpretuoti šios spalvos siunčiamą užuominą. Juk violetinė spalva nuo seno simbolizavo dvipartiškumą, t. y. prielankumą ir Respublikonų, ir Demokratų partijų pažiūroms. Juk violetinė ir gaunama sumaišius raudoną ir mėlyną – simbolines šių partijų spalvas.

Kai kurie socialinių tinklų komentuotojai perša mintį, kad pasirinkusi violetinę spalvą, Clintonų pora siunčia nuorodą apie susivienijimą, kaip siekiamybę JAV.

Yra ir tokių, kurie violetinė spalvą sieja su gedulu, nes tokia tradiciškai ir yra simbolinė jos reikšmė.

Atsirado ir mėginančių įžvelgti spalvos sąsajas su kova už moterų lygiateisiškumą, nes balta, žalia ir violetinė spalvos paprastai siejamos su kovos už moterų teises judėjimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)