Paaiškėjo, jog jos ir krepšininko Rolando Rutkausko pirmagimei suteiktas Adrijos vardas. Laimingi tėveliai kol kas nieko plačiau nekomentuoja.

Adrijos vardas yra kilęs iš Adrijos jūros pavadinimo. Kai kas jį kildina iš Adrijos miesto pavadinimo Italijoje, kuris yra šalia Adrijos jūros. Adrijos vardas yra minimas Biblijoje. Ten minima Adrijos jūra.

Adrijos turi ir savo planetą. 1875 metų Vasario 23 dieną Pulos observatorijoje dirbęs austrų astronomas J. Palisa atrado asteroidą, kurį pavadino 143 Adria. Asteroidas buvo pavadintas Adrijos jūros, ant kurios kranto stovėjo observatorija garbei.

Adrijos vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 6 dešimtmetyje. 2003 metais jis pateko į populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašus. Labiausiai jis buvo mėgiamas šio amžiaus pradžioje.

Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 105 kartus per metus. Šiuo metu šis vardas yra 36 populiariausiųjų Lietuvos vardų sąrašo vietoje. 2014 metais jis buvo suteiktas 103 mergaitėms.

Tiesa, vardas Adrija nėra šventas vardas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)