„Rusija – futbolo šalis. Gal negalime lygintis su Brazilija, Vokietija, Ispanija, bet futbolas yra pagrindinė sporto šaka Rusijoje. O FIFA reitingas nėra objektyvus, nes pasaulio čempionato šeimininkai neturi vienodų sąlygų kaip kitos komandos. Kodėl rinktinė turi kristi, jei dvejus metus negali žaisti oficialių rungtynių? Tai nėra sąžininga. Iki planetos čempionato mes į FIFA reitingą daugiau nežiūrėsime“, – dėstė įtakingas Rusijos valdininkas, neseniai iš sporto ministro pareigų perkeltas į vicepremjero postą.

Primename, kad Rusijoje 2018 metais vyks planetos pirmenybių finalinis etapas, tad šios šalies rinktinė atrankos varžybose nedalyvauja.

Bet FIFA reitingas sudaromas atsižvelgiant ir į rezultatus draugiškose rungtynėse. Pastarąjį kartą Stanislavo Čerčesovo auklėtiniai jas žaidė spalio 9 d., kuomet Krasnodare 3:4 pralaimėjo Kosta Rikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)