„Kol kas nieko nenoriu šia tema kalbėti“, – į kalbas apie kilusius ginčus su mokesčių inspektoriais V. Židonytė net nenorėjo leistis. Ir čia pat grožio namams „Classy Beauty“ vadovaujanti verslininkė pridūrė, kad dar – ne laikas.

Tuo metu Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti bylą, kurią iškėlė pati V. Židonytė – moteris apskundė VMI prie Finansų ministerijos. Trečiuoju asmeniu byloje įtraukta Šiaulių apskrities VMI, kuri buvo atlikusi V. Židonytės mokestinį patikrinimą.

Būtent dėl atlikto patikrinimo kilo ginčas – V. Židonytė nesutinka su inspektorių pateiktomis išvadomis, kuriomis iš jos reikalaujama į valstybės biudžetą sumokėti privalomus mokesčius. Kadangi jų laiku buvęs modelis nesumokėjo, jai papildomai priskaičiuoti ne tik delspinigiai, bet ir buvo skirta bauda.

Į šį ginčą jau buvo įsikišusi Mokestinių ginčų komisija, tačiau jos atstovai konstatavo, kad V. Židonytė neteisi ir privalo valstybei sumokėti privalomus mokesčius.

O viskas prasidėjo dar prieš daugelį metų – DELFI žiniomis, tuo metu su verslininku Deividu Jacka draugavusi V. Židonytė pasiskolino 1,7 mln. litų (apie 500 tūkst. eurų).

Šiuos pinigus V. Židonytė vėliau perskolino įvarioms bendrovėms, kurios vėliau juos grąžino kaip paskolą, tačiau VMI inspektoriai gautas lėšas traktavo kaip mokestines pajamas ir jas apmokestino.

V. Židonytė siekia, kad būtų panaikintas VMI sprendimas ir jai nereikėtų sumokėti mokesčių. Dabar viskas priklausys tik nuo teismo, kuris turės nuspręsti, ar tinkamai pasielgė inspektoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)