Parodoje pasaulyje žinomi menininkai prisistato šiltais ir jaukiais, jausmingais mažosios tekstilės darbais - laiškais. Nedidelio formato tekstilės atvirlaiškiais daugiau nei šimtas pasaulio tekstilininkų iš 21 pasaulio šalies parodo savo požiūrį į šiuolaikinę kultūrą, socialinę bei politinę situaciją. Tai tarsi vizualūs pasakojimai apie jausmus, būsenas, pamąstymus, sukurti įvairia technika, iš skirtingų medžiagų, ne didesnio nei pašto vokas formato, sako parodos kuratoriai. Kūriniai yra labai skirtingi, ryškūs, atspindintys šalies tradicijas, vyraujančias tekstilės tendencijas, autoriaus individualybę.

Linkėjimai, sveikinimai, parafrazės, metaforos, simboliai, tiesiogiai suprantami pranešimai, kupini visiškai abstrakčių, asociatyvių ir konkrečių motyvų suplaukė į Lietuvą iš viso pasaulio. Bienalės pasididžiavimas - pirmąja vieta pagerbtas garsaus amerikiečių tekstilininko Archie'o Brennano atvirlaiškis, nesupakuotas oro paštu iš JAV išsiųstas į Lietuvą ir sėkmingai pasiekęs adresatą. Tai specialiai šiai parodai išaustas klasikinės atviruko formos gobelenas su įrašu: "This is a very small tapestry" ("Tai yra labai mažas gobelenas").

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją