Brightside.me surinko labiausiai paplitusius mitus apie grožio produktus. Vertėtų įsiminti kiekvieną jų ir nebepakliūti į gamintojų pinkles.

1 mitas: kuo garsesnis prekės ženklas, tuo veiksmingesnė priemonė

Grožio priemonės veiksmingumas priklauso tik nuo jos cheminės sudėties. Nei prekės ženklas, nei parduotuvė, kurioje priemonė parduodama, nei jos kaina nėra rodiklis, kad priemonė bus veiksminga.

2 mitas: kremai stabdo senėjimą

Kad ir koks būtų jūsų amžius, svarbu išsiaiškinti, kokia jūsų oda ir naudoti jai tinkančius produktus. Deja, tokio odos kremo, kuris užkerta kelią senėjimui, nėra. Kai ant gaminio nurodyta, kad kremas apsaugo nuo senėjimo, iš tiesų jums parduodamas produktas, kuris išlaiko odos elastingumą, užkerta kelią pigmentacijai, todėl raukšlės tampa mažiau matomos.

Paakių kremas mažai kuo skiriasi nuo veido kremo. Tai visiškai toks pat produktas, tik mažesniame indelyje ir parduodamas už daug didesnę kainą. Vienintelis dalykas, kurį reikėtų įsidėmėti, tai įspėjimas ant pakuotės, kad reikėtų vengti kontakto su akimis – jis yra teisingas.

3 mitas: kremas gali padėti atsikratyti celiulito

Jei tai būtų tiesa, modelių nuotraukos nebūtų tobulinamos „Photoshop“ programa. Šiuo metu nėra jokių mokslinių duomenų ar kosmetinių produktų, kurie padėtų atsikratyti celiulito. Mityba ir reguliarus sportas gali sumažinti riebalinės celiuliozės sankaupas po oda, bet jokia kosmetinė priemonė negali veiksmingai jų sunaikinti.

4 mitas: degintis yra saugu

Ir paplūdimyje, ir soliariume degintis nėra saugu – tai kenkia odai. Jei norite tamsesnio odos atspalvio, naudokite purškiamas įdegio priemones.

5 mitas: organiniai produktai yra geresni nei paprasti

Organiniai produktai yra tik rinkodaros gudrybė. Tai, kad kosmetikoje naudojami natūralūs produktai, neturi jokios įtakos jos veiksmingumui. Vadinamoji „organinė kosmetika“ galbūt yra saugesnė, nes joje nėra daug cheminių medžiagų, bet tai automatiškai nereiškia, kad tai kažkoks superproduktas. Be to, tokios kosmetikos gamintojai niekada jums neatskleis, kad joje naudojamos kitos cheminės medžiagos, kurios padeda išsaugoti organinius komponentus.

6 mitas: kremai gali padėti panaikinti smulkias raukšleles

Nėra tokių kosmetinių produktų, kurie galėtų visiškai sunaikinti strijas, raukšles ar tamsius ratilus po akimis. Jokia priemonė neprilygs rimtesnėms procedūroms, tokioms kaip botokso ar kitos, kurių pagrindas taip pat yra injekcijos. Mokslas dar taip toli nenuėjo, ir prireiks dar daug laiko, kol galėsime naudoti kosmetiką, kuri padės nuo nukarusios odos ar raukšlių.

7 mitas: priemones nuo saulės reikia naudoti tik paplūdimyje

Pasirodo, kremas nuo saulės yra vienas veiksmingiausių būdų apsaugoti odą nuo raukšlių, spalvos nelygumų, išsaugoti jos elastingumą ir joje esantį kolageną. Nevenkite jo naudoti net rudenį ir žiemą. Tai gali būti drėkinantis kremas su SPF ar koks kitoks, svarbiausia, kad jo sudėtyje būtų cinko oksido, titano dioksido ar avobenzono.

8 mitas: šampūnas sustabdyti plaukų slinkimą

Nepaisant visų tų pažadų ant buteliuko, kuriuos gamintojai surašo tam, kad jūs pirktumėte jų pagamintą priemonę, joks šampūnas negali pagerinti plaukų būklės. Jo vienintelė funkcija yra juos išplauti. Nei prekės ženklas, nei kaina nėra svarbu. Šampūnas ant plaukų būna labai trumpą laiką, tad kad ir kokie egzotiški produktai surašyti ant jo pakuotės, jūsų organizmas jų neįsisavins. Labiausiai verta investuoti į kondicionierių ir specialias plaukų kaukes.

9 mitas: galima dažytis plaukus ir jiems nepakenkti

Šiuolaikiniai plaukų dažai pašalina natūralų plaukų pigmentą ir pakeičia jį kitos spalvos pigmentu. Šis naujas pigmentas plaukuose gali išsilaikyti iki trijų mėnesių, o silpnesni dažai teišsilaiko apie savaitę. Tad kurie mažiau kenkia plaukams? Tie, kurie nesunaikina natūralaus plaukų pigmento... bet jie niekaip nepaveikia plaukų spalvos. Tad atsakymas paprastas: visi plaukų dažai kenkia plaukams, išskyrus visiškai natūralius chna dažus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)