Reikės:

7 obuoliai
1 didelė citrina
20 g cukraus
30 g razinų
30 g džiovintų spanguolių
60 g džiovintų slyvų be kauliukų
60 g džiovintų abrikosų
10 g aguonų (nebūtina)
3 L dydžio kiaušiniai
10 g kepimo miltelių (2 arbatiniai šaukšteliai)
290–310 g kvietinių miltų

Gaminimo eiga:

Nulupk, išpjauk sėklydes ir supjaustyk didesniais gabaliukais. Man patinka, kai jaučiasi pats obuolys.

Nutarkuok citrinos žievelę (geltonąją dalį), išspausk sultis ir supilk ant obuolių kartu su džiovintais vaisiais, aguonomis ir cukrumi. Išmaišyk ir palik kokiai valandai pastovėti. Karts nuo karto pamaišyk, kad vaisiai išleistų kuo daugiau skysčio.

Įmušk kiaušinius ir gerai išmaišyk.

Kepimo miltelius sumaišyk su miltais, persijok ir įmaišyk į obuolius. Nedėk iš karto visų miltų. Reguliuok pagal tai, kiek sulčių išleido obuoliai. Tešla turi būti tiršta ir klampi, bet ne kieta, nes kitaip nepakils.

Skardą (23x37 cm) išklok kepimo popieriumi. supilk tešlą ir paskirstyk tolygiai.

Kepk apie 45 min 180–200 ºC įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje.

Iškepusį pyragą išimk iš orkaitės ir palik atvėsti formoje.

PATARIMAS: Kad kepimo popierius „nevažinėtų“ po skardą, gerai įklojus, prisek keliais skalbinių segtukais. Taip daug lengviau paskirstyti tolygiai klampias tešlas.

Skanaus!