“Juokinga istorija. Lucui tuomet buvo tik 22-eji, jis dirbo režisieriaus asistentu ir vieną dieną man, kaip pradedančiam aktoriui, pasiūlė vaidmenį”, - prisimena J.Reno.

“Susitikom kavinėje, Lucas sako “darykime trumpą juodai baltą filmą apie dviejų žmonių kovą”. Pasakiau, “gerai” ir nieko daugiau neklausdamas už vaidmenį paprašiau 500 frankų (tuomet tai buvo apie 100 dolerių). Scenarijus tesudarė dvidešimt lapų, o filmavimas vyko Ispanijoje – va tokia “svaiginanti” mano karjeros pradžia”, - juokėsi aktorius.

Šiuo metu mistinį trilerį “Vilkų imperija” pristatantis 57-erių aktorius sako nekenčiąs Amerikoje veikinačios “žvaigždžių kepimo” sistemos.

“Kas yra žvaigždė? Visos tos žvaigždės anksčiau ar vėliau degraduoja. Tarsi tiek daug valgytų, kad netenka skonio suvokimo. Per daug maisto, per daug šlovės, dėmesio, kelionių, žurnalistų, per daug visokio š... Tik todėl jaunučiai aktoriai, prodiuseriai, režisieriai įniksta į alkoholį ir narkotikus”, - teigė Reno.

“Į šią mėsmalę patekau gerokai vyresnis, buvau prieš tai dirbęs sunkvežimio vairuotoju, buhalteriu ir net fotolaboratorijos klerku. Neturėjau rožinių svajonių ir jausmo, kad vienas galiu pakeisti pasaulį. Nepasiduodu šiai Holivudo sistemai. Esu tam paprasčiausiai per senas”, - gūžteli pečiais aktorius.

Visgi Jeanas Reno teigia vertinantis kai kuriuos aktorius, kuriuos ši sistema “iškepė” – tokius kaip Tomą Hanksą. Pavasarį abu šiuos aktorius bus galima išvysti vienoje Holivudinėje juostoje “Da Vinčio kodas”.