„Aš briedis. Kur noriu, ten parkuojuos“, – tokius šmaikščius lipdukus ant vairuotojo durelių stiklo gali rasti kiekvienas, neleistinai pastatęs automobilį vienoje Alytaus Jotvingių gatvės aikštelėje.

Greta šios aikštelės yra viena valstybės institucija, buitinės technikos parduotuvė, o netoliese – ir Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Tačiau tokia kaimynystė pažeidėjų nebaugina.

„Jau antri metai „mokau“ neklaužadas, tačiau jų vis atsiranda naujų. Kaip dar paaiškinti, parodyti, kad užstatyti įvažiavimą į aikštelę arba veikiančio kiosko duris negalima?“ – skėsčiojo rankomis linksmus lipdukus klijuojantis vyriškis, nuotraukomis pasidalinęs ir socialiniuose tinkluose.

Alytiškis papasakojo, kad pavasarį pradėjęs klijuoti nuotaikingus lipdukus jų užklijavo jau daugiau kaip 130. Tiesa, jis pripažino, kad ant kiekvieno ne vietoje pastatyto automobilio lipduko neklijuoja – tik ant tų, kurie tikrai trukdo eismui, nekreipia dėmesio į pastabą ar įžūliai stato automobilius neįgaliųjų vietose.

„Tai tikrai nėra koks pokštas ar žaidimas. Tai prevencinė priemonė ir kartu mažiau trukdoma policija“, – pakomentavo alytiškis.

DELFI apie alytiškį trumpai buvo rašyta dar pavasarį – „Alytaus gidas“ reportaže, kuris buvo publikuotas portale, buvo nurodoma, kad Alytaus policija įspėja panašių akcijų organizatorius, kad klijuojant etiketes nebūtų apgadintas svetimas turtas, kitaip gresia atsakomybė už jo sugadinimą.

„Siūlyčiau tas akcijas rengiant parengti lipdukus, kad jie lengvai nusiklijuotų arba apskritai, kad tai būtų ne lipdukai, o briošiūrėlės ar lankstinukai, kuriuos būtų galima užkišti už valytuvo, kad vairuotojas pasiimtų, paskaitytų, kas pas jį užkišta yra, kad konfliktinių situacijų nekiltų“, – „Alytaus gidas“ reportaže sakė Alytaus apskrities VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Andrius Rupeikis.

DELFI primena, kad už sustojimą ar stovėjimą vietose, kuriose Kelių eismo taisyklės draudžia sustoti ar stovėti; sustojimą ar stovėjimą nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų; važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimą numatytos 28–86 eurų dydžio baudos.

Ar jūs kaip nors kovojate su KET pažeidėjais kiemuose? Galbūt prie jūsų namų ši bėda neegzistuoja? Jei taip, kaip sutramdėte pažeidėjus? Jūsų minčių laukiame el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pažeidėjas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)