„Mokytojo autoritetas bei profesijos prestižas, visų pirma, net neturėtų būti kvestionuojamas mūsų visuomenėje. Greitai įsisavinantys naujas metodikas bei technologijas, atrandantys tinkamiausius būdus mokyti pagal besikeičiančius mokinių poreikius ir nuolat tobulėjantys patys. Tokie yra mūsų mokytojai“, – pranešime spaudai cituojama „Šiaurės licėjaus“ direktorė Jovita Starkutė.

O kas geriau mums gali papasakoti apie mokytojus, jų savybes bei svarbą, nei patys mokiniai. Todėl artėjant tarptautinei mokytojų dienai paklausėme vaikų kas jiems yra mokytojas, kaip atrodytų jų gyvenimas be mokyklos bei ko jie norėtų palinkėti savo pirmąjam mokytojui.

Kas yra mokytojas?

„Mokytoja yra toks žmogus, kuris labai gerai gali visko išmokyti, nes vis tiek vaikai nelabai dar žino tiksliai kaip raides abėcėlėje dėlioti ir kaip rašyti“, – Sofija, 6,5 metai.

„Mokytojas yra žmogus, kuris moko visokių dalykų, tarkim chemijos, matematikos, pažinti pasaulį“, – Emilis, 8 metai.

„Mokytojas gali būti ir kūno kultūros, gali būti ir matematikos. Aš manau, kad yra įvairių mokytojų, bet tai yra tas žmogus, kuris moko žmones pažinti pasaulį, kaip viskas susidaro, kaip ir kiek visko yra ir būtų“, – Martyna, 8 metai

„Gera mokytoja – kai gerai moko, labai gražiai elgiasi, visada pasirūpina vaikais, kai nutinka jiems kas nors ir į klasę atneša obuolių ir kriaušių“, – Kelis, 6 metai.

„Mokytojas turi būti protingas, daug žinantis ir mokantis taip papasakoti, kad vaikai suprastų ir išmoktų“, – Mykolas, 6.5 metai.

„Mokytojas kai mokiniai būna geri, tada ir mokytojas būna geras“, – Mila, 7 metai.

Ar mums reikalinga mokytojo profesija?

„Taip, todėl, kad jie padeda vaikams viską išspręsti, ko nesupranta“, – Mykolas, 6,5 metai.

„O kas kitas mus visko išmokytų ir pasidalintų savo žiniomis?“ – Patricija, 6 metai.

„Taip! Nes jeigu mokytojo nebus, vaikai neišmoks abėcėlės, teisingai skaityt ir rašyt. Ir kas jiems beliks – dirbti kiemsargiu?“ – Sofija, 6,5 metai.

„Taip, reikalinga, nes kitaip mes negalėtume nieko išmokti ir kai būtume užaugę, tai tada nežinotume kaip gyvent ir būtų sunku“, – Akmėja, 6 metai.

„Žinoma, nes be jų mes nieko neišmoktume ir negalėtume nieko padaryti. Pavyzdžiui, gyvenime neturėtume maisto, nes pinigų neužsidirbtume, nes mes nieko nemokėtume“, – Nora, 7,5 metai.

Kokių svarbiausių dalykų moko mokytojai?

„Moko gyventi, nes jeigu nebūtų mokyklų, negalėtume normaliai gyventi, nes nežinotume kiek žodyje yra raidžių ir nemokėtume parašyti ir mūsų nesuprastų kiti“, – Anelė, 6,5 metai.

„Svarbu, kad mus moko gražiai elgtis ir draugauti, nes jei tu negražiai elgsies, o paskui norėsi su tuo žmogum draugauti, jis gali supykti ir tada neturėsi draugų“, – Sofija, 6,5 metai.

„Žaidimų moko!“ – Martyna, 8 metai.

„Suprasti gyvenimą. Man lengviau gyventi, kadangi mokytojas padeda susivaldyt su emocijomis, moko ir pataria kaip išgyventi kai kuriuos dalykus“, – Nora, 7,5 metai.

„Mūsų mokytoja moko mus kaip susipažinti su emocijomis, kaip jas suvaldyti ir ką reikia daryti jeigu, pavyzdžiui, mes pykstame. Mes tada ne pradedame mušti, bet pasakome, kad mums nepatinka“, – Martyna, 8 metai.

Linkėjimai mokytojams

„Kad jos daugiau sužinotų ir mums papasakotų. O jeigu per atostogas nukeliaus kažkur, kad irgi būtinai papasakotų ir, kad gerai sektųsi visada“, – Mykolas, 6,5 metai.

„Palinkėčiau, kad mokytojams sektųsi vaikai, kad jie klausytų ir viską išgirstų.“ – Mila, 7 metai.

„Palinkėčiau, kad gerai mokytojos mokytų vaikus ir pačios visko išmoktų.“ – Akmėja, 6 metai.

„Laimės ir geros dienos“, – Anelė, 6,5 metai.

„Aš palinkėčiau, kad gerai mokytų vaikus ir visada džiaugtųsi, kad turi tokią gerą mokyklą“, – Sofija, 6,5 metai.

„Palinkėčiau, kad nebūtų tiek darbų su vaikais ir, kad būtų lengva mokyti“, – Martyna, 8 metai.

„Linkime mokytojams kasdienių veiklų sūkuryje nepamiršti savo profesijos reikšmingumo ir svarbos, Nuolat tobulėti, plėsti savo akiratį ir būti puikiausiu pavyzdžiu mokiniams“, – skatina „Šiaurės licėjaus“ direktorė Jovita Starkutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją