Trečiadienį buvo pratęstas Lietuvos moterų rankinio čempionato starto rungtynės tarp Utenos daugiafunkcinio sporto centro (DSC) ir Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ kolektyvų.

Rungtynes laimėjo labiau patyrusios ir vyresnės viešnios iš sostinės LEU „Šviesa-Eglė“ komanda santykiu 38:28 (20:15).

Utenos DSC komandai įvarčius pelnė Karolina Čekuolytė (8 įv.), Eimantė Zenkovaitė (6 įv.), Justina Zenkovaitė (5 įv.), Ūla Šyvytė ir Gabija Vareikytė (po 3 įv.), Augustė Bureikaitė (2 įv.), Kotryna Samochvalovaitė (1 įv.).

LEU „Šviesa-Eglė“ kolektyve pasižymėjo Auksė Sviderskienė (8 įv.), Rasa Mikalonytė (7 įv.), Rita Repečkaitė (6 įv.), Deimantė Pupšytė (4 įv.), Aušra Šponė ir Dalia Katiliavaitė (po 3 įv.), Greta Makovskytė ir Gabrielė Pereklytė (po 2 įv.), Asta Čižaitė, Luka Jonaitytė ir Greta Sadauskaitė (po 1 įv.).

Nuo pat dvikovos pradžios iniciatyvą savo rankose turėjo vilnietės, kurios diktavo savo sąlygas visose pozicijose. Vienok jaunosios uteniškės nebuvo linkusios lengvai pasiduoti savo labiau tituluotoms priešininkėms ir vis primindavo apie save priartėdamos – 5:6, 8:9.

Bet LEU „Šviesa-Eglė“ septyniukė pradėjo rungtyniauti labiau susikoncentravusi ir jau pirmąjį kėlinį užbaigė penkių įvarčių skirtumu 20:15. Toks skirtumas dar išsilaikė iki antrojo kėlinio vidurio, bet vėliau DSC žaidėjos kiek pavargo ir per dešimt paskutiniųjų rungtynių minučių praleido aštuonis įvarčius kai pačios buvo tikslios perpus mažiau. Galutinė pasėkmė 38:28 vilniečių naudai.

Paskutinės pirmojo turo rungtynės vyks šeštadienį tarp Kauno raj. HC „Garliava SM-CASCADA“ ir Kauno „ACME-Žalgiris“ komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją