„Savo pasirodymą galime įvertinti 7 balais. Pirmose rungtynėse prieš bosnius pralaimėjimą lėmė apmaudžios klaidos. Kitose dvejose rungtynėse žaidėme kur kas geriau ir galėjome pelnyti taškų, tačiau nusisuko sėkmė“, - pasakojo „Eagle Team-Frega“ kapitonas Aleksandras Dergačiovas.

Jis sakė, kad labiausiai pristigo šviežių jėgų.

„Į Slovėniją dėl traumų ir asmeninių priežasčių negalėjo važiuoti du svarbūs mūsų žaidėjai. Nuvykome turėdami 9 aikštės žaidėjus, o tiek tokio lygio ir intensyvumo turnyre yra mažai. Komandai atsiliepė nuovargis.“

Vilniečių pasirodymą Slovėnijoje apkartino ir vieno komandos lyderių Pavelo Pelakausko patirta sunki trauma. Per rungtynes su bulgaru „Sbornaja“ ekipa jam lūžo raktikaulis. P. Pelakauskas nedelsiant buvo nugabentas į ligoninę ir jam šis sezonas jau baigtas.

Mėgėjų Čempionų lygos turnyras buvo surengtas įspūdingoje vietovėje Maribore. Komandos gyveno viešbučiuose ant kalvos, esančios 1042 m virš jūros lygio. Į rungtynes kalno papėdėje esančiame didžiuliame, keliolikos hektarų dydžio aikštyne žaidėjai leisdavosi funikulieriais.

„Varžybų organizacija ar apgyvendinimo sąlygos buvo labai aukšto lygio. Slovėnai turi tokią futbolo bazę ir aikštyną, kokio mes galime tik pavydėti. Vykdami į Slovėniją šiek tiek nerimavome, nežinojome, ko tikėtis. Tačiau komandos buvo sutiktos labai svetingai. Visi žaidėjai pasijuto svarbūs ir laukiami, tad jų akys degė ryžtu kovoti“, - įspūdžiais dalijosi A. Dergačiovas.

Pirmame EMF Čempionų lygos turnyre kovojo 68 komandos iš 23 valstybių. Varžybas Maribore laimėjo vengrų Budapešto „Adamis Se-Mad Dogs“ komanda. Ji finale po baudinių serijos 3:2 (pagrindinis rungtynių laikas 1:1) įveikė rumunų Sibiu „Juventus Sibiu“ ekipą.

2017 metų turnyras vėl bus surengtas Maribore. Teise rungtyniauti jame įgijo šių metų mažojo futbolo turo per Lietuvą nugalėtojai Vilniaus „El Dorado“ komanda. Tiesa, suskaičiavus EMF reitingą, lietuviams šiame turnyre gali atitekti ir daugiau kvotų.

Europos mažojo futbolo asociacijos vadovas Thanosas Papadopoulosas teigė, kad 2017-ais varžybose dalyvaus jau 35 valstybių komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją