Narai gelbėtojai iš vandens ištraukė J. Fernandezo ir dviejų jo draugų kūnus po to, kai apie 3 val. 15 min. pakrantės apsaugos darbuotojai pastebėjo apverstą valtį, rašo „The Guardian“.

Lorenzo Velosas iš Floridos žuvų ir laukinės gamtos komisijos informavo, kad 9,7 m laivas apsivertė į Pietus nuo Majamio paplūdimio susidūręs su neapšviestu objektu. Du iš laive buvusių asmenų įstrigo po juo, trečio asmens kūnas rastas netoliese.

„Panašu, kad susidūrimo metu laivas plaukė tikrai greitai, todėl smūgis buvo stiprus, – konstatavo L. Velosas. – Nors laive mažai ką buvo galima ištirti, nes dauguma objektų atsidūrė vandenyje, vis dėlto jokių narkotikų ar alkoholio vartojimo ženklų nenustatyta.“

Taip pat pranešama, kad visi šio nelaimingo nutikimo aukomis tapę asmenys buvo be gelbėjimosi liemenių.

Majamio „Marlins“ klubas tos pačios dienos popietę paskelbtame pranešime teigiama, kad rungtynės su Atlantos „Braves“ komanda atšauktos.

Pagerbiamas Jose Fernandezo atminimas

„Majamio „Marlins“ sukrėsta tragiškos J. Fernandezo netekties, mintimis ir maldomis šiuo itin sunkiu metu esame su jo šeima“, - teigiama pranešime.

J. Fernandezas vadintas viena ryškiausių šio sporto jaunosios kartos žvaigždžių. Iš Kubos į JAV jis atvyko 2008 metais, kai buvo paauglys. Jo potencialas pastebėtas, kai jis mokėsi Tampoje. Neilgai trukus jau pirmame sezone „Marlins“ komandoje jis žaidė įspūdingai. Sportinę karjerą teko pristabdyti 2014 metais, nes J. Fernandezui prireikė laiko atsigauti po jam atliktos operacijos. Šiais metais jis ir vėl buvo grįžęs į „Marlins“ gretas.

Neilgai trukus J. Fernandezas būtų tapęs tėvu – jo mergina laukėsi jųdviejų pirmagimio. Šią žinią jis pranešė socialiniame tinkle „Instagram“ praėjusią savaitę.

„Esu pasirengęs kelionei, į kurią leisimės kartu“, - rašė jis.

Oficialūs beisbolo pasaulio atstovai suskubo išreikšti liūdesį dėl šios itin skaudžios netekties.

„Visas beisbolo pasaulis liūdi dėl netikėto Majamio „Marlins“ beisbolininko J. Fernandezo mirties, - teigiama išplatintame pranešime. – Jis buvo viena ryškiausių mūsų jaunųjų žvaigždžių, kurio indėlis nuo pat jo debiuto 2013 metais buvo milžiniškas.

Žavios šypsenos savininkas

Kaip rašo „The Guardian“ reporteris Lesas Carpenteris, J. Fernandezas buvo tapęs įvairių pasaulio kraštų jaunimo ir vaikų numylėtinių, o žmones traukė jo nuoširdumas ir žavi šypsena.

„Kodėl turime kalbėti apie mirtį žmogaus, kuris buvo toks gyvybingas? Stebėdamas „Marlins“ rungtynes šiais metais dar labiau susižavėjau nuostabiu J. Fernandezo žaidimu.

Jis turbūt buvo antroje ar trečioje geriausių Nacionalinės lygos metėjų sąrašo vietoje. Per trumpą savo karjerą jis pasiekė tai, ką pasiekti atrodė neįmanoma, ir subūrė fanus naujajame stadione Majamyje. Kai 2013 m. atvykus J. Fernandezui „Marlins“ gerbėjai vis dar pyko dėl komandos savininko Jeffrey Loria polinkio ardyti laiminčias komandas. Šio jaunuolio iš Kubos žavesys mieste, kuriame gyvena daugybė kitų iš tos pačios šalies atvykusių asmenų, neliko nepastebėtas.

Vakarai, kai aikštelėje pasirodydavo J. Fernandezas, buvo itin įsimintini. Sunku prognozuoti, kaip būtų klostęsi įvykiai, jei J. Fernandezas nebūtų žuvęs. Tikėtina, kad naujo itin brangaus kontrakto su juo sau leisti negalinti komanda būtų jį perleidusi kitai komandai, kuri jam sumokėtų daug pinigų.

Vis dėlto visa tai jau neįvyks, o vienintelis likęs dalykas – tai prisiminimai apie žmogų, iš Kubos atvykusį vandeniu ir prieš dieną tragiškai žuvusį taip pat vandenyje“, – apgailestauja L. Carpenteris.

„J. Fernandezui buvo 15 m., kai jis kartu su keliais kitais tėvynainiais, tarp kurių buvo ir jo motina, įšoko į greitaeigę valtį, nuplukdžiusią juos iki kito laivo, kuris savo ruožtu juos nugabeno į Meksiką. Prieš tai pabėgti iš tėvynės jis jau bandė tris kartus. Pakeliui bangoms daužant laivą J. Fernandezo motina atsidūrė vandenyje, o drąsusis jos sūnus šoko į vandenį ir išgelbėjo jai gyvybę.

Niekas negalėjo išgelbėti jo tą lemtingą ankstyvą sekmadienio rytą. Panašu, kad net ir skubai į įvykio vietą atvykę pakrantės apsaugos tarnautojai būtų pavėlavę. Vis dėlto tenka pripažinti, kad viskas galėjo būti kitaip. Tiesa, dabar jau tai nebėra svarbu, nes ši mirtis – jau faktas, su kuriuo teks neišvengiamai susitaikyti“, – liūdi sporto analitikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)