Kaip pasakojo DELFI skaitytojas P. Petrulis, vorą jis su Kęstučiu ir Renata Lukšais pastebėjo jų sodyboje Kužių miestelyje, Šiaulių rajone.

„Aptikome vorą, kuris nustebino savo spalvomis. Tokio Lietuvoje man ir mano draugams dar neteko matyti, – rašė skaitytojas. – Voras – nago dydžio.“

DELFI kreipėsi į voragyvių specialistą, elektroninės egzotinių nariuotakojų parduotuvės „Staktos voras“ įkūrėją Edgarą Čepulkovskį, kuris nurodė, kad nuotraukoje skaitytojo įamžintas voras – paprastasis vapsvavoris.

Kaip rašoma svetainėje staktosvoras.lt, vapsvavoris daugiausia paplitęs Europoje, tačiau taip pat aptinkamas Afrikoje (šiaurinėje jos dalyje), Pietų Azijoje, Japonijoje, Kinijoje. Nurodoma, kad įsikurti vapsvavoris labiausiai mėgsta miškų pakraščiuose, pievose ir pakelėse.

Kaip rašoma svetainėje, voro toksinas yra mirtinas vabzdžiams, bet praktiškai visiškai nekenksmingas žmonėms, todėl įkandus vapsvavoriui, oda galėtų nebent šiek tiek parausti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)