Įmonei moku 50 proc. nuo užsakymų, o jie už tai „padengia“ visas išlaidas, tarp jų – ir kurą. Plius, galiu automobilį naudoti savo reikmėms nemokamai. Sąlygos – labai geros, išskyrus tą faktą, kad reikia paaukoti savaitgalius, nes čia – didžiausi pinigai. Tačiau vis tiek turiu dvi laisvas dienas per savaitę, taigi laiko pomėgiams netrūksta.

Padirbėjęs porą mėnesių, pataupau pinigų kelionei ir keliauju, kur noriu. Atostogų laikas – neribotas, juk turint taksi licenziją gali atostogauti kiek nori, aišku, jeigu turi susitaupęs pakankamai pinigų. Pavyzdžiui, per 3 mėnesius aš galiu laisvai susitaupyti apie 3-4 tūkst. svarų (3521-4694 eurų) ir po to sočiai gyventi pusę metų Lietuvoje be darbo.

Iš viso Anglijoje taksi dirbau tik pusę metų ir jau esu nusipirkęs motociklą (kaina – apie 3 tūkst. svarų – 3521 eurų), apvažiavau su juo pusę Anglijos, o Londono baigiau barmenų kursus (kaina – apie 1,3 tūks. svarų – 1525 eurų), dirbau bare (Londone) porą mėnesių, kad išmokčiau visų barmeno įgūdžių – tiesiog norėjosi išbandyti kažką naujo.

Prieš savaitę grįžau į Linkolną, į senąjį darbą dėl pinigų. Tam, kad galėčiau grįžti, teko parašyti tik vieną el. laišką taksi firmai ir po poros dienų jau sėdėjau už vairo. Tai dirbti ypač patogu, jeigu mėgsti keliones.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

O kiek uždirbate jūs? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti jūsų atlygis. Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „ Atlyginimas“.