Jeigu iki šiol turite galimybę imti atostogas tik darbo dienomis, pavyzdžiui, atostogauti nuo pirmadienio iki penktadienio, o savaitgalio į atostogas neįrašyti, dalis taip „sutaupytų“ dienų pranyks.

Pavyzdžiui, sukaupus 30 kalendorinių dienų atostogų ir iki sausio galėtumėte atostogauti mėnesį, bet nuo 2017 m. vasario atostogoms galėsite pasiimti apie 22 darbo dienas.

Suskaičiuoti paprasta: turimą dienų skaičių padauginkite iš 5, padalykite iš 7, o gautas rezultatas bus naujasis, sausio 1 d. įsigaliosiantis Jūsų atostogų dienų skaičius (naujame Darbo kodekse nustatyta, kad už sukauptas 7 kalendorines atostogų dienas, bus suteikiama 5 darbo dienos atostogų).

Nors tų, kurie kaip atostogas įformindavo visą savaitę – nuo pirmadienio iki sekmadienio – šis pakeitimas gali ir nepaliesti, pagal naują kodeksą darbuotojams iki 18 m. ir neįgaliesiems bus suteikiamos 25 darbo dienų kasmetinės atostogos, nuo kitų metų tėvams, kurie vieni augina vaiką iki 14 m., papildomos atostogų lengvatos nebus taikomos. Daugiau apie naująją tvarką galite sužinoti čia.

Kviečiame pasidalyti mintimis – kaip vertinate naująją tvarką? Kokie naujojo darbo kodekso straipsniai jums sukėlė klausimų? O gal džiaugiatės, kad kodeksas buvo atnaujintas? Pasidalykite mintimis, ar kaip nors keisis Jūsų atostogų skaičius? Laukiame Jūsų nuomonės! Rašyti galite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)