Apie kukliąją ir darbščiąją vergę gerbėjai, galbūt, buvo susidarę klaidingą nuomonę. Nes realiame gyvenime aktorė buvo visiškai kitokia. Ji po serialo filmavimo nepabūgo nuoga nusifotografuoti erotinio žurnalo viršeliui, nusifilmuoti keliuose tik suaugusiesiems skirtuose filmuose ir suvilioti savo simpatiją - „Rolling Stones“ lyderį Micką Jaggerį.

Po svaiginančios šlovės, kuri užklupo L. Santos suvaidinus vergę Izaurą, aktorė sukūrė keletą neįsimintinų vaidmenų kituose serialuose. Tačiau didžiausią karjeros šuolį ji padarė pradėjusi režisuoti.

Brazilė sukūrė keletą dokumentinių filmų apie Kiniją ir Tolimuosius Rytus.

Lucelia sėkmingai ištekėjusi už muzikanto ir simfoninio orkestro dirigento, su kuriuo susilaukė sūnaus Pedro.

„Jei mano darbas yra mano meilužis, tai sūnus yra mano geriausias draugas. Labai džiaugiuosi, kad jis pasirinko būti aktoriumi ir sukūrė daug nuostabių vaidmenų“, - sakė ji.

Tuo metu, kai nesifilmuoja, L. Santos mėgsta keliauti arba ilsėtis savo įspūdingame dvare, prestižiniame Rio de Žaneiro kvartale. Jos namus prižiūri kelios dešimtys samdinių.

Aktorė neslepia, kad jai išlikti jaunatviškai ir išlaikyti kūno linijas padeda joga ir krosas. Kiekvieną dieną ji nubėga apie 10 kilometrų.

Brazilė jau dvidešimt metų yra vegetarė.

„Mano asmeninis virėjas - tiesiog dievas. Aš jį vadinu šventuoju. Jis mūsų šeimą maitina nuo 1986 metų ir žino visų skonį bei pageidavimus. Deja, kai esu išvykusi, gana sunku maitintis sveikai“, - pasakoja aktorė.

„Vergė Izaura“ (Escrava Isaura) – tai 1976-aisiais metais sukurtas Brazilijos televizijos serialas, televizijos kanalu „Rede Globo“ transliuotas nuo 1976 m. spalio 11 d. iki 1977 m. vasario 5 d.

Po vieną jo seriją buvo rodoma lygiai 18.00 val. vietos laiku. Filmo siužetas paremtas to paties pavadinimo aršaus vergovės panaikinimo šalininko Mernardo Guimareaso XIX a. parašytu romanu.

Kūrinyje pasakojama baltaodės vergės Izauros kančių ir kovos istorija, jos laimės paieškos tuometinėje Brazilijoje. Pagrindinės veikėjos Izauros vaidmenį seriale atliko Lucelia Santos. Aktorius Rubensas de Falco įkūnijo antagonistinį vergvaldžio Leoncio Almeidos personažą.

Legendinę vergę suvaidinusi Lucelia Santos tapo kultine žvaigžde visame pasaulyje.

Serialą sudarė 100 serijų.

„Vergė Izaura“ tapo vienu iš populiariausių pasaulyje rodomų serialų. Šis filmas pademonstruotas daugiau nei 80-yje šalių. Pietų Amerikoje, buvusio Rytų bloko šalyse, Italijoje, Graikijoje, Turkijoje, Afrikoje ir Kinijoje jis pakilo į aukščiausias populiarumo viršūnes.

„Vergė Izaura“ – vienas iš pirmųjų užsienietiškų televizijos serialų, kurį buvo leista transliuoti Kinijoje, ir pirmas serialas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka užsienio aktorė. Šis serialas – tai pirmoji vadinamoji muilo opera, 1988–1989 m. pademonstruota Sovietų Sąjungoje (sutrumpinta iki penkiolikos valandos trukmės serijų), o 1985 m. Lenkijoje.

Laidos „Good Morning America“ kūrėjų grupės atlikto tyrimo duomenimis, tai yra į daugiausiai kalbų išverstas televizijos serialas.

Devintajame dešimtmetyje filmas „Vergė Izaura“, perdarytas sujungiant daugelį epizodų, buvo parodytas komunistinėje Albanijoje. Vardas Izaura, kaip ir keletas kitų personažų vardų, tapo populiarus tarp tuo metu gimusių kūdikių. Kurį laiką izauromis buvo vadinami ir nedideli FIAT markės policijos furgonai. Taip buvo siekiama padaryti užuominą į vergiškas kančias, kurios laukia į juos pakliūsiančių nelaimėlių. Tuo metu buvo paskleistas gandas, kad prasidėjus serialo transliacijoms Albanijos politikė Tefta Cami nuvyko į nacionalinės televizijos stotį ir pirma peržiūrėjo likusias filmo serijas. Jai tiesiog buvo suteikta tokia privilegija.

Viena iš "Vergės Izauros" serijų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)