„Kaltinimai tarptautinei korporacijai pateikti dėl jos rimto ir apgalvoto poelgio“, – teigiama komisijos pirmininko Rodo Simso išplatintame pranešime.

Australijos federaliniame teisme pradedama svarstyti byla papildo seriją teisinių ginčų, į kuriuos „Volkswagen“ įsivėlė dėl išmetamųjų dujų emisijos skandalo. Teisinių paslaugų firma „Maurice Blackburn“ iš „Volkswagen“ siekia prisiteisti 100 mln. Australijos dolerių (75 mln. JAV dolerių), o 650 JAV automobilių platintojų priteista sumokėti 1,2 mlrd. JAV dolerių vertės kompensaciją.

Australijos konkurencijos ir vartojimo komisija siekia, kad „Volkswagen“ viešai pripažintų nusižengusi įstatymams, sumokėtų neįvardyto dydžio baudą ir vykdytų reklamos akcijas, kuriose būtų aiškinama bendrovės padaryta žala.

„Volkswagen“, klastodama išmetamųjų dujų emisijos duomenis ir klaidindama vartotojus, pažeidė ne vieną Australijos įstatymą, – teigė R. Simsas. – Vartotojai tikėjosi, kad jų įsigyti automobiliai veiks taip, kaip nurodyta reklamose, tačiau nutiko kitaip“.

„Volkswagen“ Australijos padalinio atstovai pareiškė nesą įsitikinę, kad komisijos sprendimas atneš naudos vartotojams. Pagal susitarimą su šalies vyriausybe, bendrovė esą iki metų pabaigos įsipareigojo automobiliuose nemokamai pakeisti programinę įrangą, ir šiuo metu peržiūri komisijos pateiktą ieškinį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)